DARBELER 3

Darbe nedir? Darbe neden yapılır? Darbeyi kimler yapar? Sorularının cevaplarını vererek darbecileri tarif etmiştik. Temmuz ve Ağustos sayımızda da vatan işgaline kalkışan 15 Temmuz FETÖ darbesini anlatmıştık.



Eylül ve Ekim sayımızda

Kronolojik olarak darbeler tarihine başlıyoruz. Bu topraklarda çok darbeler oldu. Doğrusu bu cennet vatana bu topraklara yerleştiğimiz günden itibaren hep dış güçlerin baskısıyla karşı karşıya kaldık. Bu sayımızda Sultan Abdülaziz ve Sultan İkinci Abdülhamit zamanındaki darbelerden söz edeceğiz. Siyonizm kalkınmış bir Osmanlı'yı kabullenemiyordu.

Sultan Abdülaziz'in yaptığı yeniliklerden birkaçını saymak istiyorum :

1-İlk Kez Posta Pulu Basıldı 1863

2-Bank-ı Osmani Açıldı 1863

3-Osmanlı Donanmasına İlk Savaş Gemisi Katıldı 1864

4-Vilayet Nizam Nağmesi İle Yeni İdari Yapı Bunun Uygulanmasıyla Vilayet Meclisleri Oluştu 1864


-Sultan Abdülaziz'in son yılları ise 1875-1876 yılındaki Hersek İsyanıyla 1867'de başlayan iyice yayılan Bulgar İsyanlarıyla mücadele ederek geçti. 30 Mayıs 1876 darbesi ile tahtan indirildi. Siyonist güçler Sultan Abdülaziz'in bu gelişmeleri karşısında bütün darbeler de olduğu gibi bu darbede de Hüseyin Avni Paşa liderliğindeki bir cunta tarafından sultanı devirdi.

Şer güçler sultan Abdülaziz'in birinci yaveri Beşir Fuat'la birlikte sekiz kişilik bir kuvvetle Sultanı Feriye Sarayı'ndaki mahzene indirerek bileklerini kestiler. Üç gün sonra Sultan Abdülaziz kan kaybından vefat etti. İntihar etti diye kamuoyuna yaydılar .

Darbeciler tarihin her devresinde hem hain hem de yalancı diyorlar çünkü bir insan iki bileğini nasıl keser? ne ile keser? ama bunu sorgulayan bir makam yok ki o gün siyonistler amacına ulaşmışlardı.

 

*YAZILARIN TÜM SORUMLULUĞU YAZARLARA AİTTİR

Yazarın Diğer Yazıları