SU KESİLDİ, TOPRAK YANDI, YER ÇÖKTÜ, TARIM BAKANI BEKLENİYOR




Çiftçi yanıyor…


Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya, son dönem yaşanılan kuraklıkla adeta cayır cayır yanıyor. Yağmurun yağmaması nedeni ile oluşan kuraklık çift çiyi büyük sıkıntılara gebe kılıyor.

Çevresel etkenler, yeraltı sularının çekilmesi, sulama hataları gibi nedenlerle tarımsal arazilerde mahsul yanmış toprak çatlamışnbsp; obrukların sayısı da artmış durumda.

Obruklar hızla artıyor

Konya bölgesinde şimdiye kadar sadece Karapınar başta olmak üzere Obruk, Hotamış civarında oluşan obruklar Cihanbeyli'ye de sıçrayınca tedirginlik korku hat safhaya ulaştı. Ne yapacağını bilemeyen köylü endişeli ve eli bağlı durumda. Eskiden kalma borçlarının yanı sıra tohum, gübre ve mazot fiyatlarının her geçen gün yükselmesi kaygıları iyice artırdı. Geçtiğimiz günlerde açıklanan tarım desteklerinin olumlu olduğu ancak yetersiz kaldığını belirten yetiştiriciler, uzmanlar eşliğinde saha çalışmalarının artırılmasını Tarım politikalarının revize edilmesini, kuraklık etkisine bağlı yeni tip ürün önerilerini beklemektedirler. Dışa bağımlılığın bitirilmesi için Tarım politikalarının revize edilmesi mutlak olarak aciliyet gerektirmektedir.

Su kesildi, toprak yandı, yer çöktü

Bakanımızı yanımızda görmek istiyoruz diyen Karapınar'lı çiftçiler Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli'yi Konya'ya beklediklerini belirttiler. Bakanlık nezaretinde tarım il müdürlüğü, Ziraat odaları, tarım ve hayvancılık kooperatifleri ve birliklerin iş birliği ile zor günleri geride bırakmak isteyen yetiştiriciler su kesildi, toprak yandı, yer çöktü, sayın bakanım bizi yalnız bırakmayın diyerek zor günleri birlikte atlatalım şimdi gelmeyecekseniz ne zaman geleceksiniz dediler.

*YAZILARIN TÜM SORUMLULUĞU YAZARLARA AİTTİR

Yazarın Diğer Yazıları