Bakan Kurum Üzerinden Bir Takım Çalkantılar



Buyurun çıkın içinden

Sayın Murat Kurum ülkemize ve Konyamıza hizmetleri olan mütevazı kişiliği ve azmiyle örnek teşkil eden bakanlarımızdan biridir. Hakimiyet gazetesinde, 'Sözde Değil Özde Konyalı Bakan' başlıklı bir yazı yayımlandı. AK Parti Konya camiasından peş peşe sayın bakana sahip çıkan, destekleyen açıklamalar gelmeye başladı. Sık görülen bir davranış olmadığını da belirtmek gerekir.

Uzun süredir bakanlar kurulunda beklenen değişiklik söylentileri yayılıyor. Bu söylentiler içerisinde Ankara kulislerinde dillendirilmeye başlanan imar affı vs. nedenlerle bakan Kurum ve Özhaseki cephesinde bakan Kurum ile ilgili yaşanılan rahatsızlıklar gibi konular dönüp dolaşıp bir gazete üzerinden Konyalı başka bir isim Refik Tuzcuoğlu öne çıkarılıyor. Sayın Kurum'un kendi memleketinde sözde Konyalı iması ile itibarsızlaştırmaya çalışılmış olması dikkat çekti. Peki Hakimet gazetesi, AK Parti fikrinden ve Konya'dan uzak bir basın kuruluşu mudur?

Sahibi Yusuf Gürbüz farklı fikirde bir kişilik midir?

Değil muhafazakar, sağcı bir adam...

Öyleyse nereden çıktı bu yazı?

Ona bu yazıyı kim yazdırdı veya yazmak zorunda mı bırakıldı?

Konya'da özellikle sağ cenahta yer alan bir çok siyasetçide görülen bir hastalık var kendine yakın olanı dışlayıp muhaliflere yakın olmak, onlara iş vermek hatta hakaret edeni başüstü yapmak gibi. Hakimiyeti bu durum mu cezbetti veya zorladı acaba? Tuzcuoğlu konudan haberdar mıydı?

Bir açıklama olacak mı bilinmiyor.



Kulislerdeki dedikodu gerçek miydi? Haseki Konya'ya mı yoksa bakanlığa mı el atmak istiyor? AK Parti'ye Ankara'yı kaybettiren grup Konya'yı da mı karıştırmaya çalışıyor? Haftalar öncesi başlayan fısıltı gazetesi bakan Kurum gidebilir söylemi bugün buralara dek gelebildi. Yusuf Gürbüz gündeme gelebilmek için mi yoksa birimin eliyle mi bu konuyu kaleme aldı bilemiyoruz. Tepkiler üzerine yanlış anlaşıldık diye öylesine bir özür mesajı yayımlanmış olsa da bu konu çok su götürür, nedeninin de sonucunu da bilemiyoruz.

Ey Konya hem bakanımız sayın Kurum gibi değerlerimize,hem de dostlarımıza sahip çıkalım vesselam.

''Onlar zarar vermeyeceklerinden Emin oldukları için dostlarını kendilerinden uzak tuttular kendilerine bağlamak ve kazanmak için de düşmanlarını yaklaştılar yaklaştırılan düşman dost olmadı ama uzaklaştırılan dost düşman oldu herkes düşman safında birleşince de yıkılmaları mukadder oldu.''

*YAZILARIN TÜM SORUMLULUĞU YAZARLARA AİTTİR

Yazarın Diğer Yazıları