NEREDE O ESKİ BAYRAMLAR

"Nerede o eski bayramlar…” derdi büyüklerimiz. Belki hep göz ardı ettik, duymamazlıktan geldik bu sözleri. Fakat şimdi daha anlamlı geliyor söyledikleri.
Şubat ayında yaşadığımız felaketten sonra daha kalplerdeki acı ve boğazlardaki yumru geçmemişken, gözlerdeki yaşlar kurumamışken gelen bu bayram her zamankinden farklı bir bayram oldu. Modernleşen dünyamızda bayram günlerinin anlamı yitirilmiş olsa da varlığını koruyan bayram heyecanı, eskisi gibi değildi bu sene.
Ya felaketi yaşayanlar, sevdiklerini kaybedenler… Şüphesiz onlar daha buruk bir bayram geçirdiler. Ve çocuklar… Bu bayram çocuklar erken kalkamadı, ellerini öpemedi büyüklerinin, toplayamadı şekerlerini, buruk yaşadılar bayram sevincini.
Tekrar kalplerden hiç geçmeyecek acının, unutulmamasını temenni ediyorum ama biliyorum ki bu bayram gibi önümüzdeki bayramlarda da aynı buruklukla hatırlanacağı aşikâr. Ve burada bizlere düşen kaybettiğimiz her vatandaşımıza Allah'tan rahmet dilemek, dua etmek ve kayıp yaşayanlara yardım edip acılarına ortak olmaktır.
Bu felaket her ne kadar şer gibi görünse de her işin içinde bir hayır arayıp Allah'a bol bol dua etme zamanıdır. İçinde bulunduğumuz bu süreci Allah'ın yardımıyla atlatıp eski bayramları göreceğimizi umut ediyorum. İçimiz buruk olsa da herkesin bayramını kutlar, her gününüzün bayram coşkusu ve mutluluğu içinde sevdiklerinizle birlikte geçmesini diler; selam, sevgi ve saygılarımı sunarım…

*YAZILARIN TÜM SORUMLULUĞU YAZARLARA AİTTİR

*YAZILARIN TÜM SORUMLULUĞU YAZARLARA AİTTİR

Yazarın Diğer Yazıları