DİJİTAL DÜNYA ÜZERİNDE ÖLÜM

Günümüzde, sosyal medya yaş sıkıntısı olmadan herkesin kullandığı platformdur. Bunun, yanı sıra zararları vardır. İş için kullanılan sosyal medyada genellikle sorumluluk üzerine beğeni, takipçi takibi yapılıyor ve bu bir zaman sonra strese yol açıyor. Sosyal medya yaygınlaşmadan önce insanların muhabbeti varken bu zamanda, dijitalden başka işlerle uğraşan nadir insanlar vardır. Sosyal Medya'nın olumsuz yönleri olduğu gibi olumlu yönleri de vardır. Olumlu yönü insanların kolayca her türlü bilgininin, sorunun cevabını sosyal medyadan kolayca bulabilmesidir. Genellikle bu amaç dışında kullanan insanlar daha fazladır, küçük çocukların bile sosyal medyadan haberdar olup kullanması, sosyal medyanın yaygınlaştığının ve ilerlemesinin belirtisidir.

Sosyal medyayı amaç dışında kullanan toplum da vardır. Yanı sıra dolandırma, kandırma sonucunda ölüm gibi korkunç ve tuhaf haberlerde yaygındır.

Oyun üzerinden ölümler daha fazla yaygındır. Çocukların yaşına göre oyunların oynanması öne sürülür, bu yüzden çocuklara kısıtlanma ebeveyn üzerinden koyulmalıdır. Bu günümüzde oyun üzerinden ölüm çoğalmıştır en yaygın olan, oyun üzerinden tehditle intihar edenler olarak görülmüştür. Lütfen siz aileleri olaraktan belli bir yaşa kadar çocuklarınızı teknolojiden uzak tutun.

*YAZILARIN TÜM SORUMLULUĞU YAZARLARA AİTTİR

*YAZILARIN TÜM SORUMLULUĞU YAZARLARA AİTTİR

Yazarın Diğer Yazıları