HER İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR

1985 yılında Türkiye Sakatlar Derneğinin Federasyonu kuruldu. 1987 yılından bu zamana kadar da Türkiye Sakatlar Derneği Konya şubesinin başkanlığını yapmaktayım.

2004 yılında Memleketim İsmil'den Konya' ya geldiğimde  daha 15 yaşındaydım ve toplum içerisine ben çıkamazdım. Çünkü topluma kendimi ifade edemiyordum ama derneğin kuruluşundan bu güne kadar kendimizi ve tüm engelli kardeşlerimizi toplum içerisine çıkmaya ve toplumda kendimizi ifade etmeye başladık. Bizim de bu dünyada var olduğumuzu ilk olarak kendi kendimize sonrada topluma kanıtlamaya başladık. Artık bütün engelli vatandaşlarımız engelli hakkını bilir oldu. Eskiden engelli aileler dışarı çıkamıyordu çünkü bütün engelli aileler evlerinde saklanıyorlardı ama devlet engelli ailelere yardım etmeye başladığında da bütün engelli aileler evlerinden dışarı çıkmaya başladılar. Biz de varız demeye başladılar. Ben zamanında çok sıkıntılar çektim benim asıl amacım şimdi ve gelecekteki vatandaşlarımızın sıkıntı çekmemesini sağlamak. Örneğin otobüsler de , parklarda , kafelerde, hastanelerde vb. birçok yerlerde sıkıntı yaşamamaları için belediye başkanlarımız sağ olsun. Türkiye Sakatlar Derneği kuruluşundan bu yana hiçbir zaman desteklerini eksik etmediler.

​Türkiye Sakatlar Derneği sayesinde bütün engelli vatandaşlarımızın derdini, sıkıntısını bilir hale geldi. Bizlerde elimizden geldiği kadarıyla engelli vatandaşlarımıza destek olmaya devam ediyoruz. Örneğin eskiden hastanelerde hasta ziyaretleri başladığı zaman asansörler kapatılırdı, çünkü o zamanlar engelli vatandaşlar bizde varız diyemiyorlardı. Şimdi ise çoğu hastane de hatta Konya'da bulunan bütün hastanelerde hasta ziyaret saatlerinde asansörler çalışır hale getirildi. Tüm belediye başkanlarımıza ve Türkiye Sakatlar Derneğine vermiş oldukları destek ve emekten dolayı teşekkür eder, minnetlerimi sunarım.


*YAZILARIN TÜM SORUMLULUĞU YAZARLARA AİTTİR

*YAZILARIN TÜM SORUMLULUĞU YAZARLARA AİTTİR

Yazarın Diğer Yazıları