YARAYLA ALAY EDER, YARALANMAMIŞ OLAN

Z kuşağı yaftalamalarından hoşlanmadığım halde bir z kuşağı olarak yazıyorum. 3 ay öncesine kadar AKP' ye kesinlikle oy vermeyi düşünmüyorken iki gün önce sandık başında hem cumhurbaşkanlığı hem milletvekilliği oyumu AKP' den yana kullandım.  Kendileri sol görüşlü ve medeniyet abidesi olarak özelleştirmeye çalışan grubun paylaşımlarını okurken neden Erdoğan olduğunu anladım.

Demokrasi ile yönetilen bir ülkede 21 yıldır iktidar olmak, koltukta oturmak kulağa, göze, akla, mantığa hiç hoş gelmiyor. Değişiklik yenilik elbette ki güzeldir, çok isteriz. En basitinden herkesin bildiği ve düzelmesini istediği ortak sorunları; ekonominin düzelmesini, mültecilerin gitmesini, eğitimin önemli olmasını ve daha neleri neleri..  Umuyorum ki sayın mevcut cumhurbaşkanı yaptığı yanlışları anlayıp vatandaşın istemediği yönetimi düzenler.

 Seçim Sonucunda gördüğümüz tablo şu ki halk Erdoğan'a sitemini, bıkkınlığını karşısında ne olursa olsun ( katil, terörist, hain, ülke satıcılar) önemsemeden oyunu verdi.

 Bu Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı (kalabalık taraf olmasına rağmen) arasında bir seçim değil dünya ve Erdoğan arasında bir savaştı.

 Demokratik ülkede İktidarın nefret söylemlerinden, kutuplaştırmalarından bıktık diye sitem eden taraf muhalefet, iktidar olamayınca aşağılık, saygısız ve sevgisiz fikir paylaşımlarını görünce bizler utançtan yerin dibine girdik. ‘madem oy vermedin, depremde ölseydin keşke' sloganı mide bulandırıcı ve insanlığa aykırı düşünceli bir kesimin oy verdiği partiyi şimdi daha net çözümleyebiliyorum. Depremzede insanları kendi partileri adına bu şekilde rencide eden bir grubun takım tutar gibi tuttuğu partinin yanlışlarının fazla olmasını görme ihtimali de yok tabi... Haberleri ilk okuduğumda birkaç tane sapkın zihniyetli var diye hepsine suç atmamalıyız, her yerde olur birkaç tane bunlardan diye düşünürken ilerleyen zamanda kişiler çoğaldı. Halen ne bir özür ne bir mahcubiyet var..

 28 Mayıs sabahı kime oy vereceğimizi bir kez daha hatırlatmış oldukları için teşekkür dahi edemediğim ‘taraftarların' bir an önce yanlışlarından dönmelerini temenni ediyorum.


Yarayla alay eder, yaralanmamış olan

 Genç bir kardeşiniz olarak her şeye ama her şeye rağmen sizleri anlamak için çabaladım, belki doğru budur dedim ama siz tekrardan zihniyetinizi ortaya koydunuz bizleri ağlarken acı acı güldürdünüz. Sizler yani muhalefeti anlayamadığım nokta tamda şu ki; zaten mevcut durumda olan ve uygulanan konuları sanki hiç yokmuş da ilk defa sizlerin bulduğu bir yenilik gibi söylemeniz.. (demokrasi, özgürlük, Atatürk, laiklik)

 Çıktığınız yolda kaybedince ortaya çıkan bu çirkin yüzünüz. Ne yazık ki ağzınızdan çıkan düşünce ve vaatlerinizden en ufak zerresini dahi uygulamada göremiyoruz.
Demokratik bir hakla yaptığımız seçimde sizlerin bütün o karşı fikirlerinize rağmen duyduğumuz saygıyı bas bas bağırarak duymamamız gerektiği söylüyorsunuz. Ama biz sizlere size rağmen sizin gibi nefret dolu ve kutuplaştırıcı dille karşılık vermeyeceğiz. Saygımızı ne olursa olsun koruyacağız.

Bizler seveceğiz. Hep beraber terazide kefesi daha fazla dolu olan taraf için, tek çaremiz olan için tekrar birlik olmamız gerektiğini unutmayız. Aynı vatanın vatandaşlarıyız. 28 mayısta siz biz değil hepimiz kazanacağız. Ülkemiz kazanacak.


*YAZILARIN TÜM SORUMLULUĞU YAZARLARA AİTTİR

*YAZILARIN TÜM SORUMLULUĞU YAZARLARA AİTTİR

Yazarın Diğer Yazıları