Hobi Bahçe Sahipleri Meydanlara Döküldü

 Hobi Bahçe Sahipleri Meydanlara Döküldü

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Hobi Bahçeleri Sahipleri Meydanlara Döküldü!
Geçtiğimiz günlerde haberini yapmış olduğumuz hobi bahçelerinin yıkılması Konya'da tekrar gündem oldu. Seslerini duyurmak isteyen ve çare arayan bahçe sahipleri: ‘'Rant için değil, ekip biçmek için aldık'' pankartlarıyla meydanlarda seslerini duyurmak istedi. Yetkililerden çözüm bulunması isteniyor.

Hobi Bahçeleri Sahipleri Açıklamalarda Bulundu;
Bizler sıkıntılarımızı ve problemlerimizi dile getirmek amacıyla bir araya gelmiş düşük gelirli vatandaşlarız. Geçtiğimiz yıl , bütün dünyayı kasıp kavuran Covid-19 pandemisiyle beraber, Kıt kanaat birikimlerimiz ile bahçede kullanıdığımız aletlerimizi muhafaza etmek, kışın yağmurdan, yazın güneşten korunup ihtiyaçlarımızı giderdiğimiz, nefes almak için yaptığımız bahçe kulübelerimizin yıkılması istenmektedir. Bizlerde Vatandaşlar olarak, bir araya gelerek hak arama mücadelemize 1 senedir devam etmekteyiz.
Devletimizin 2020 yılında çıkarmış olduğu yasayı uygulama noktasında henüz bir yönetmelik çıkartmamışken, yerel yönetimler bahçelerimizin yıkılmasını istemekte veya yıkmaktadır. Biz düşük gelirli vatandaşlar olarak , günümüzde   milyonlarca rantın döndüğü tarım arazilerinin imar rantına dönüştürüldüğü villa parsellerini  alacak  ekonomik güce sahip olamadığımız için kıt kaynaklarımızla ancak hobi bahçesi alabildik, yapabildik.
Yaşamakta olduğumuz bu zaruret bizi,  hem var olan ekonomik sıkıntılardan hem de şehrin kalabalık ve stresli ortamından kurtaran ve huzur bulduğumuz hobi bahçelerini yapmaya sevketti. Ayrıca bahçelerimiz sayesinde hem üretiyor, hem de kendiliğinden oluşan komşuluk ilişkileri ile paylaşıyorduk. Kendi ürettiğimiz gıdaları (meyvemizi, sebzemizi, yumurtamızı) tüketerek, piyasadan daha az tarım ve hayvancılık talebinde bulunuyor ve bu sayede de gıda ürünlerinde enflasyon artışının azalmasına vesile oluyorduk. Hobi bahçelerinin tarımı katlettiği iddia edilmektedir. İddiaların aksine hobi bahçeleri tarımı katletmek bir yana atıl durumdaki arazilerin değerlendirilmesini sağlayarak, tarım üretimini arttırmakta ve doğal üretimi teşvik etmektedir. Yukarıda bahsedildiği gibi de fiyat istikrarına yardımcı olmaktadır.
Bizler hobi bahçelerimiz ile tarıma zarar vermediğimiz gibi, bilakis köylerde tarım ekonomisinin gelişimine katkı sunnuyoruz. Bu nedenle, hobi bahçelerimizin tıpkı Avrupa ve Amerika'daki emsallerinde olduğu gibi yasal zemine kavuşturularak hobi bahçelerinin doğrudan veya dolaylı olarak istifade eden yüz binlerce insanımızın mağdur edilmemesini, bahçelerimizin yıkılması yerine ekonomiye kazandırılmasını ve islah edilmesini talep ediyoruz.
Konya belediyeleri halka zulüm etmektedir. Tarım şehri olan Konya'mızın merkezinin bile ova olduğu bir ilde yüz ölçümünün neredeyse tamamı tarım arazisi iken yapılmış olan bahçe sayısı yok hükmünde iken İlçe belediyeleri yıkım yaparak pandemi döneminde halkı zor durum da bırakmaktadır.
Siz değerli basın mensupları aracılığıyla buradan saygıdeğer yetkililere sesleniyoruz. Bu yıkımlar halkı çok zor durumda bırakacaktır. Telafisi mümkün olmayan zarar ve kayıplarla karşı karşıya bırakacaktır. Toprakla buluşan nefes alan çocuklarımızın nefesini geri istiyoruz. Teyzelerimizin ve amcalarımızın kıt kaynakları ile yapmış olduğu huzur ve mutluluk bahçelerimizin yıkılmamasını ve acilen bir düzenleme getirilmesini talep ediyor ve  istiyoruz.
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”