TURNİKELİ OTOBÜS DURAKLARI İLE TRAFİK GÜVENLİĞİ ARTTI

 TURNİKELİ OTOBÜS DURAKLARI İLE TRAFİK GÜVENLİĞİ ARTTI

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark otobüs duraklarına kurduğu turnike sistemi sayesinde trafik yoğunluğunun önüne geçildi. Sürücü ve yayaların can güvenliği sağlanırken, otobüslerin durakta günlük bekleme süresi 518 dakika daha azaldı.
Konya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Toplu ulaşım alanında insan odaklı planlama anlayışıyla örnek olan Konya Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir ulaşım kapsamında son olarak Kültürpark otobüs duraklarına turnike sistemi kurdu.

Kültürpark otobüs duraklarındaki trafik yoğunluğunun önüne geçerek trafikteki diğer sürücülere ve yayalara daha güvenli bir ortam sağlamak hedefiyle gerçekleştirilen turnike sistemi, benzer güzergaha sahip otobüs hatlarını aynı turnikede birleştirerek yolcuların alternatif hat tercihlerini kolaylaştırıyor. Sistem sayesinde biniş süreleri kısalarak daha konforlu bir yolculuğa kavuşan vatandaşlar, otobüslerin oluşturduğu yoğun parklanma arasından geçmek yerine daha güvenli iniş-biniş yapabiliyor.

Otobüslerin yakıt sarfiyatı da azalırken; sistem kapsamında karbon salınımı 55 bin 663 gram daha düşürerek çevrenin korunmasına da katkı sağlandı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”