Trafikteki Çocuk Dilenciler Koronavirüs Riskini Artırıyor

 Trafikteki Çocuk Dilenciler Koronavirüs Riskini Artırıyor

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Kentin en işlek caddelerinde, hastane, restoran ve market önlerini mesken tutan, dilenciler koronavirüsle mücadele edilen zor günlerde daha büyük sorun oluşturuyor.

Günlük hayatımızda hepimizin rastladığımız dilenciler arasında çocuk yaşta olanları dikkat
çekiyor. Küçük yaştaki çocuklar aileleri tarafından zorla dilendiriliyor. Bu ailelerin emniyet kayıtlarına göre banka hesaplarında genellikle zengin hayatı yaşayan iş adamlarından fazla servete sahip olduğu görülüyor. Salgın günlerinde çocuklar kırmızı ışıkta bekleyen sürücülerin sağlığını ve kendi sağlıklarını daha çok riske atıyor. Yaz sıcaklarında açık bulunan araba camından içeri sarkan çocuklar virüsün yayılmasına neden oluyor.
Kırmızı ışıkta beklerken bir anda camınızın önünde beliren çocukların sayısı gün geçtikçe azalması gerekirken sürekli bir artış gözleniyor. Dilenciler başlı başına bir sorunken çok hızlı yayılan bir virüsle savaşıyor olmamız bu sorunun ciddiyetini ön plana çıkarıyor.
Dilenciler konusunda araştırmalarda bulunan Üsküdar Üniversitesi Rektörü ve Psikiyatr Prof. Dr. Nevzat Tarhan,  bu sorun üzerinde şu şekilde açıklamalarda bulundu: "Psikolojik unsurlu öğrenmeler ise çocukluk çağındayken hayatta 'asalak' olmayı bir yöntem olarak seçmiş kişilerde görülüyor. Nasıl parazitler başkasının kanını emerek yaşıyorsa dilenciler de hiç çalışmadan, toplumun duygularını istismar ederek yaşayan kişilerdir. Toplum da bunu desteklemiş ve beslemiştir."
Prof. Dr. Nevzat Tarhan sorunu toplumsal bir boyutu üzerinde duruyor. Toplumun kanayan yarası olan duygusal sömürü ve vicdan azabı çektiren bu problemin günümüzde yeni bir sorunu ortaya çıkardığı üzerinde de durmamız ve bu önemli soruna bir an önce çözüm bulunması gerekiyor.
Dilendirilen çocuklarla ilgili yetkili birimlerin bu sorunu üzerinde daha önemli çalışmalar yaparak soruna bir dur demeleri bekleniyor. Bunun yanında çocuklara iyi niyetlerinden dolayı para veren sürücüler de çocukların durumunu para vererek pekiştirdiklerini unutmadan hareket etmeleri gerekiyor.
 
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”