TÜSİAR Sonuçları Açıkladı: Yerel Seçimlerde İstanbul’u kim kazanır?

 TÜSİAR Sonuçları Açıkladı: Yerel Seçimlerde İstanbul’u kim kazanır?

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

TÜSİAR Araştırma tarafından 1-5 Ocak tarihleri arasında İstanbul'un 39 ilçesinde 3.812 denekle 18 yaş üstü seçmen niteliğine sahip kişilerle bilgisayar destekli telefon anketi ÇAPI yöntemi ile yapılan ankette, Cinsiyet Yaş, Eğitim ve Gelir durumuna göre katılımcıların orantısı kurulmuştur. TÜSİAR Katılımcılara 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde Oyunuzu Hangi Partiye ve Hangi Adaya Verecekleri, olası İstanbul problemlerini hangi aday çözer sorularını sordu.

 

Cinsiyet dağılımına göre %51,7 erkek %48,3 ise kadın katıldı.

Ankette katılımcılara Size göre İstanbul'un aşağıda belirtilen sorunlarını hangi aday çözer sorusu yöneltildi. İşte yerel seçimde  İstanbul ve sonuçları....

İlk soru olası bir İstanbul depremine hazırlık?

%48.9 Murat kurum %46,10 Ekrem İmamoğlu %2.5 Diğer parti adayları %2.5 fikrim yok cevabı alınmıştır.

Kentsel dönüşümü kim çözer?

Sorusunda; %46.9 Murat kurum %42,8 Ekrem İmamoğlu,% 8.2 fikrim yok,% 2.2 ise Diğer Cevapları alınmıştır.

Şehir içi ulaşımı kim çözer?

Soruda katılımcıların % 47'si Murat kurum cevabı verirken, %43,7'si ise Ekrem İmamoğlu cevabı vermiştir fikrim yok %6.9 diğer partinin aday çözer cevabı verenlerin oranı ise %2.5'tir

İstanbul'un trafik sorununu kim çözer?

Sorusunda %46.1 Murat kurum %43.7 Ekrem İmamoğlu %7.8 fikrim yok %2.5 ise diğer partinin adayını çözer cevabı alınmıştır.

İstanbul'da otopark sorununu için çözer?

Sorusunda ise yine %46.1 ile Murat kurum %40 3.5 ile Ekrem İmamoğlu ,% 7.9 fikrim yok,% 2.5 diğer Partinin adayı çözer cevabı alınmıştır.

Sel yağmur kar yağışı gibi durumlarda tedbir alma ile alakalı kim çözer?

Sorusunda %47.7 Murat Kurum, %45.2 Ekrem İmamoğlu %4.6 fikrim yok %2.5 değer Parti adayı cevabı alınmıştır.

İstanbul'un içme suyu sorununu hangi aday çözebilir?

Sorusunda %46.9 Murat Kurum ,%44.4 Ekrem İmamoğlu, Fikrim yok 6.3 Diğer Partinin adayı cevabı verenlerin oranı ise %2.4 oranındadır.

Altyapı kanalizasyon sorunu kim çözer?

Sorusunda  %47 Murat Kurum cevabı verilmiş %44.6 oranında Ekrem İmamoğlu,% 5.8 fikrim yok,% 2.5 diğer Partinin adayı çözer cevabı alınmıştır.

Üst Yapı asfalt yol kaldırım ve benzeri sorunları kim çözer?

Sorusunda katılımcıların % 47 ‘si Murat Kurum, %43,9 ‘u ise Ekrem İmamoğlu, %6.7 ‘si Fikrim yok, diğer Partinin adayı çözer cevabı verenlerin oranı ise 2.4 oranındadır.

Sosyal Belediyecilik alanında en iyi çalışmayı hangi aday yapar?

Sorusunda %46.7 Murat Kurum, %45.5 Ekim İmamoğlu,% 5.4 Fikrim yok, Diğer Parti adayı çözer cevap verenlerin oranı %2.5'tir.

Kültürel Belediyecilik alanında hangi aday daha hızlı çözüm üretir?

Sorusunda %47.6 ile Ekrem İmamoğlu,%43,8 Murat Kurum, %6.5 Fikrim yok, Diğer Parti adayı cevabı verenlerin oranı ise %2'dir.  Burada oran Murat kuruma göre Ekrem İmamoğlu'nun kültürel belediyecilik alanında daha önde olduğu sonucunu çıkarmaktadır

Başıboş köpek sorunu (sokak hayvanları)sorununu hangi aday çözer?

Sorusunda katılımcıların % 44 ‘ü Murat Kurum, %40,3'ü Ekrem İmamoğlu ,%13.3'ü Fikrim yok ,%2.4 ‘ü Diğer Partinin adayı cevabı vermişlerdir.

 

Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimi yapılacak olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz sorusunda,

AK parti          : %49,8

CHP               : %47,2

KARARSIZ   :%3.0
Bu oranlar olası ittifaklar değerlendirilerek verilmiştir.

 

2024 yılı 31 Mart'ta yapılacak olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için oyunuzu Hangi adaya verirsiniz?

Murat KURUM         : % 48,0

Ekrem İMAMOĞLU : % 46,4

KARARSIZ               :%    5,6
 

TÜSİAR sonuçlarına göre Ak Parti ve Murat Kurum'un önde olduğu görüldü. Tüm gözler 31 Mart yerel seçime çevrildi.  İstanbul'un Belediye Başkanı kim olacak? Hangi Parti kazanır? soruları merak konusu oldu.

 

 

 

 

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”