Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geçmişte farklı sebeplerle küresel rekabette minder dışına itilen ülkemiz, Allah’ın izniyle yeni dönemin kurucu aktörlerinden biri haline gelmektedi.“ dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiyesiz bir denklem kurulamayacağı, kurulsa dahi yaşama şansının olmadığı küresel aktörlerce kimi zaman gönüllü ama çoğu zaman mecburen kabulleniliyor." dedi.
Erdoğan, "Gümrük tarifelerinden alevlenen ticaret savaşının küresel etki uyandıracağı anlaşılıyor. Herkesi etkileyecek kasırga geldiğini söylemek abartılı olmayacak." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefet, hala Türkiye'nin kendi dönemlerindeki ülke olduğunu düşünüyorlar. Onlar hala Türkiye'nin icazetle iş gördüğü zannıyla hareket ediyorlar. Türkiye, AK Parti hükümetleri dönemlerinde icazet alan değil, icazeti aranan ülke konumuna gelmiştir." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, büyük güçlerin oyunlarında rol lütfedilen figüran değil, senaryosunu kendi yazdığı oyunları hayata geçiren bir aktör olmuştur. Geçmişte farklı sebeplerle küresel rekabette minder dışına itilen ülkemiz, Allah'ın izniyle yeni dönemin kurucu aktörlerinden biri haline gelmektedi." diye konuştu.
Erdoğan, "Dünyada bir belirsizlik ortamı var. Türkiye'nin yolunu aydınlatan güçlü bir ekonomi programı var. Ticaret, üretim, ihracatta menfi bir durum beklemiyoruz. Düşük tarife uygulanan ülkelerden olmamız hasebiyle bu dönemi birçok ülkeye kıyasla daha kolay atlatacağımıza inanıyoruz. İş dünyamız müsterih olsun." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(CHP) Kendi iç tartışmalarınızın bedelini, faturası ne bize ne de millete ödetemezsiniz. Sizin iç hesaplaşmanız bizi zerre alakadar etmez." dedi.
Erdoğan, "Milletimiz, sırf yolsuzluklarını gözlerden kaçırmak için ülkesine ve milletine kasteden kifayetsiz muhterislerin boykot çağrılarına prim vermedi. CHP'nin boykot çağrısına millet itibar etmedi. Boykotçular bizzat vatandaşımızdan boykot yedi. CHP'yi bataklığın içine siz soktunuz. İçinizdeki meseleyi örtmek için sokakları ateşe veren, gençleri öne sürüp belediye binalarına saklanan sizsiniz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençleri sokağa çağırıyor polise saldırtıyorsunuz, sonra utanmadan timsah gözyaşları döküyorsunuz. Bu ülkenin gençlerini size yedirtmeyeceğiz. Bir tiyatro, hisseli harikalar kumpanyası izliyoruz. Oyunun yazarı, kurgucusu, figüranları CHP'liler. Sahne CHP'nin sahnesi, perdeyi açan kapatan CHP." diye konuştu.
Erdoğan, "CHP demek cunta demektir. Cunta demek CHP demektir. CHP sadece yolsuzluğun değil aynı zamanda bu ülkede darbeciliğin de kitabını yazmıştır. CHP Genel Başkanına kendi tarihini okumasını tavsiye ediyorum.Biraz cesareti varsa vesayet lekeleriyle katrana dönmüş kirli geçmişiyle yüzleşmesini öneriyorum." dedi.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!