Sanayici’nin Arsayla Çilesi

 Sanayici’nin Arsayla Çilesi

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya Organize Sanayi’deki arsa fiyatlarının yükselişi sanayicinin tepkisine yol açtı.
1 yıl önceki fiyatı 1 m2'si 318 TL olan arsanın şuanda 1920 TL yani 20.000 m2'si 38.400.000 TL  olunca sanayici  büyük tepki gösterdi.
 
Elfatek Şirketler Topluluğu Başkanı  Bahattin Düzgün konuyla alakalı sitem dolu sözler söyledi: ‘' Parayı hala toprağa gömüyoruz. "Yazıktır bu ülkeye Organize Sanayi Bölgesinde bu şekilde satış yapmak yerine  49 yıllığına kiraya verin ki  sanayicinin parasını arsaya harcatmayın. Sanayici o para ile makine parkuru kursun, ar ge'sini yapsın, kapasitesini artırsın, yurt dışı fuarlara katılsın, yurt dışında şubeler açsın, bayrağımızı dünyanın dört bir yanında dalgalandırsın'' dedi
 
Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici bu konu hakkında tepki gösterdi :'' Geçtiğimiz yıl aynı bölgelerde yer alan arsaların m2 fiyatının 304,26 TL ile 750 TL arasında olduğunu söyleyen Hasan Ekici, aradan daha bir yıl bile geçmeden yine aynı bölgelerde yer alan arsaların m2 fiyatının 1.800 TL ile 1.960 TL arasında açıklanması, sanayi yatırımcısına yatırım yapmayın anlamı taşıdığını söyledi.''
Özellikle genç işsizliğin gittikçe artmaya devam ettiği bir dönemde Organize sanayi bölgelerindeki arsa fiyatlarının bu kadar arttırılmasının kabul edilemeyeceğini, böyle giderse sanayicilerin ellerindeki parayı sadece arsa ve binaya verip, makine alamayacak hale geleceğine değinen Ekici, Gelecek Partisi iktidarında özellikle Konya Sanayisi için ekonomik arsa oluşturacaklarını da dile getirdi.
 
 
 
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”