Sanatın kalbi Selçuklu' da atıyor

  Sanatın kalbi Selçuklu' da atıyor

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen “Liseler Arası Tiyatro Yarışması”nda dereceye giren okullar ödüllerini aldı.
Selçuklu'da kültürün ve sanatın yeni merkezi olan Selçuklu Sanat Akademisi düzenlediği etkinliklerle sanat hayatına katkı sunuyor. Selçuklu Belediyesi çatısı altında çalışmalarını sürdüren Selçuklu Sanat Akademisi'nin düzenlediği "Liseler Arası Tiyatro Yarışması” tiyatro alanında yeteneklerini konuşturan öğrenciler düzenlenen programla ödüllerine kavuştu.





Tiyatro gösterisinde dereceye giren Konya Spor Lisesi, Selçuklu Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Erbil Koru Anadolu Lisesi 50 bin liralık büyük ödülün sahibi oldu. Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.






Başkan Pekyatırmacı: "Gençlerimize imkan verildiğinde varamayacakları hedef yok”


Selçuklu Sanat Akademisi'nin gençlere bambaşka ufuklar açtığının altını çizen Selçuklu Belediyesi Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, gençlere imkan verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Pekyatırmacı, "Selçuklu Sanat Akademisi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün iş birliğinde muhteşem oyunlar ortaya çıktı. Aslında burada bir kısmını izledik. Gönül isterdi ki bu oyunların tamamını izleyelim. Biz burada birincileri izledik. Yarışmaya 28 lisemiz katıldı. Ben inanıyorum ki diğer oyunlarda da muhteşem performans sergilenmiştir. Ben gençlerimize güveniyorum. Gençlerimiz fırsat verdiğimiz zaman bize karşılığını kat kat veriyorlar. İşte buradaki Erbil Koru Lisemiz, Hocacihan Anadolu Lisemiz ve Konya Spor Lisemiz hakikaten ciddi başarılara imza attı. Okullarımızın başarılarıyla övünüyor ve gurur duyuyoruz. Bizim görmek istediğimiz arzuladığımız manzaraya buydu. Fırsat verildiği zaman çocuklarımızın yapamayacağı bir şey yok. Bundan sonra aynı şekilde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği içinde olmayı sürdüreceğiz. Bu ortamları gençlerimize oluşturmaya devam edeceğiz. Gençlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Değerli hocalarımıza ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
 

 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Kayacılar: "Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlıyor”


Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, "Bizler eğitimciler olarak akademik eğitim kadar kültür, sanat ve sportif faaliyetlere de önem veriyoruz. Öğrencilerimizin gelişimi için bu tür etkinliklerin vazgeçilmez etkinlikler olduğuna inanıyoruz. Beden akıl ve gönül olmak üzere insan üç cevherden oluşuyor. Akademik eğitim beyni besliyor, zihni faaliyetleri, akli melekeleri besliyor ama kültür ve sanatta duyguların gelişimine büyük katkı sağlıyor. Spor yine bedensel gelişimimize büyük katkı sağlıyor. Dolayısıyla başarılı insanlar bu her üç alanda da kendini geliştiren insanlar oluyor. Özellikle kültür ve sanatın duygu yönetimine büyük katkısı olduğu ve başarı insanların da duygularına hakim olabilen, duygularını iyi yönetebilen insanlar olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda bu etkinlikleri çok anlamlı buluyoruz. Selçuklu Belediyemiz bu imkanları bize sağladığı için, destek olduğu için şükranlarımı arz ediyoruz. Sanat akademisi yetkililerimize teşekkür ediyorum. Gençlerimize ve onları yetiştiren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.





AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Özer: "Öğrencilerimiz burada zamanlarını kıymetli bir işte değerlendiriyorlar”


Tiyatronun insanların kişisel gelişimlerine katkı sağladığını belirten AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer: "Bir zamanlar okulların koridorlarında küçük oyunlar yapabilmek için nasıl çabalar sarf edilirdi. Bugün böylesine güzel bir salonda bu imkanlarla, bu gösteriyi izlemek bizler için son derece keyifli. Sanat dünyanın bilinmeyen karanlık mecralarında zaman geçirmek yerine burada hem kişisel gelişimimize katkı sağlayan hem de yeteneklerimizi geliştiren böylesine güzel oyunların ortaya çıkarabilmenin gerçekten anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda başta Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Turan Beye burada emeği olan okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, eğiticilerimize, öğrencilerimize, sanat akademimize ve herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu etkinliklerin artarak devam etmesini de canı gönülden arz ediyorum” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından tiyatro yarışmasında birinci olan okullara ödülleri verildi.






 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”