Süper meyveyi tüketmeyen kalmasın! Faydası saymakla bitmiyor!

 Süper meyveyi tüketmeyen kalmasın! Faydası saymakla bitmiyor!

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Aronya meyvesi "süper meyve" olarak kabul edilir. Bu ünvanı, yüksek antioksidan içeriği ve birçok sağlık faydası sayesinde kazanmıştır.

Saymakla bitmeyen faydalı meyve, kolesterol ve LDL (kötü) kolesterol düzeylerini azaltıyor ve antioksidan içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Metabolik bozukluğa da iyi gelen aronya, kardiyovasküler hastalıklara karşı koruyucudur, diyabeti kontrol eder, sindirim sistemini düzenler ve böbrek-karaciğer hastalıkları için potansiyel önleyicidir. Türkiye'de Karadeniz Bölgesi'nde yetiştiriliyor. Aronya meyvesi  sezonunda (Ağustos-Eylül)  250 gramı 175 TL civarında, 1 kilogramı  220 TL civarında satışı gerçekleşiyor.

 

Aronya meyvesinin faydaları genel olarak şunları içerir:

Aronya meyvesi bağışıklığı güçlendirir
Toplam ve kötü kolesterol düzeylerini azaltır
Kan akışını iyileştirir
Kalp hastalıklarına karşı koruyucudur
Aronya metabolik bozukluğa iyi gelir
Diyabeti kontrol eder
Aronya meyvesi sindirim sistemini düzenler
Böbrek-karaciğer hastalıklarını önleyebilir
Antikanser etkisi söz konusudur
Bağırsak sağlığına faydalıdır
Antioksidan açıdan zengindir
Antioksidan açıdan zengindir

Aronya meyvesi fenolik asit, antosiyanin ve flavanol içeren antioksidan grubu olan polifenol kaynağıdır. Bu sayede aronya meyvesi hücrelere serbest radikallerin yol açtığı hasarlara karşı korur.
Diyabeti kontrol eder
Kan akışını iyileştiren, kan şekerini dengeleyen, kolesterol ve trigliserid seviyelerini düşürmeye yardım ederek diyabet hastalığını kontrol edebilir.
·  Kalp sağlığını destekler: Aronya meyvesi, kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilecek kolesterol seviyelerini düşürmeye ve kan basıncını düzenlemeye yardımcı olabilir.
·  Göz sağlığını korur: Aronya meyvesi, makula dejenerasyonu ve katarakt gibi yaşa bağlı göz hastalıklarına karşı koruma sağlayabilen karotenoidler içerir.
·  Bağışıklık sistemini güçlendirir: Aronya meyvesi, enfeksiyonlarla savaşmaya ve hastalıkları önlemeye yardımcı olabilecek C vitamini ve diğer besin maddeleri bakımından zengindir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”