Sabahattin Ali kimdir? Eserleri nelerdir?

 Sabahattin Ali kimdir? Eserleri nelerdir?

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Sabahattin Ali şair ve aynı zamanda yazardır. Sabahattin Ali Cumhuriyet döneminin en önemli yazarlarından bir tanesidir. Sabahattin Ali İstanbul'da eğitim görmüş olan bir yazardır.
Sabahattin Ali Kimdir?

Sabahattin Ali 1907 tarihinde dünyaya gelmiş olan bir Türk yazar ve aynı zamanda şairdir. Sabahattin Ali edebi kişiliği ise toplumcu gerçekçi olarak bilinmektedir. Sabahattin Ali öğretmenlik ve tercümanlık da yapmıştır. Sabahattin Ali realizm edebi akımı ile eserlerini ortaya koymuştur. Yazmış olduğu eserleri günümüzde pek çok okuyucuya kavuşmuştur.

Sabahattin Ali Hayatı

Sabahattin Ali Gümülcine'de 1907 yılında dünyaya gelmiştir. Eğridere'de doğmuş olan Sabahattin Ali çocukluğunun büyük bir kısmı da buraya geçmiştir. Sabahattin Ali ilk olarak eserlerini de bu şehirde yazmaya başlamıştır. Babasının ismi Ali Selahattin Beydir. Henüz 7 yaşında iken ailesi ile birlikte İstanbul'a taşındılar.

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde ikamet etmeye başlayan Sabahattin Ali ilköğrenimi de babasının tayini nedeni ile Çanakkale'de başlamıştır. Çanakkale'de iptidai mektebinde eğitim hayatına başlamış daha sonra ise okulu bir dönem öğretmensiz kalınca kapanmıştır.

Çocukluğunda defalarca ruhsal bulanımlar yaşadı. Bundan dolayı da intihara kalkışmıştır. Sabahattin Ali 1948 yılında Kırklareli'nde 41 yaşında vefat etmiştir.

Sabahattin Ali Eserleri

- Değirmen
- Yeni Dünya
- Ses
- Kuyucaklı Yusuf
- İçimizdeki Şeytan
- Kağnı
- Sırca Köşk
- Kürk Mantolu Madonna


Sabahattin Ali Edebi Kişiliği

İlk olarak edebiyata şiirlerle başlamıştır. Daha sonra da roman ve hikayeler yazmaya başlamıştır. Yazmış olduğu şiirlerde hece ölçüsünü kullanmıştır. Halk şiirini de benimsemiştir. Sabahattin Ali yazmış olduğu eserleri ile toplumsal eşitsizlikleri konu edinmiştir. Daha sonra Anadolu halkının sorunlarından da bahsettiği eserleri yayınlanmıştır. Toplumsal gerçekçilik ile eserlerini yazmaya devam etmiş ve realizm akımından da etkilenmiştir.

Sabahattin Ali eserlerinde natüralist akımlar da yer almıştır. Yaşamının son yıllarında eserlerinde mizahı da denemiş olan Sabahattin Ali hicivi de kullanarak eserler yazmaya başlamıştır. Sabahattin Ali toplumsal gerçekçilik denilince akla ilk gelen yazarlar arasında yer almaktadır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”