Reşat Nuri Güntekin kimdir? Eserleri nelerdir?

 Reşat Nuri Güntekin kimdir? Eserleri nelerdir?

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Reşat Nuri Güntekin Türk yazarlardan bir tanesidir. İstanbul'da dünyaya gelmiştir.
Reşat Nuri Güntekin Kimdir?

Reşat Nuri Güntekin Türk yazar ve aynı zamanda oyun yazarıdır. Roman ve öykü alanında pek çok eseri olan yazarlardandır. Reşat Nuri Güntekin eserlerinde daha çok toplumsal sorunları ele almıştır. Yazmış olduğu eserler günümüzde en çok okunan eserler arasında değerlendirilmiştir. Özellikle yazmış olduğu Çalıkuşu en güzel eserlerindendir. Reşat Nuri Güntekin Türk edebiyatında en çok okunan yazarlardan bir tanesidir.

Reşat Nuri Güntekin Hayatı

Reşat Nuri Güntekin 25 Kasım 1889 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. İstanbul'un Üsküdar ilçesinde dünyaya gelen Reşat Nuri Güntekin'in çocukluğu da Üsküdar ilçesinde gelmiştir. Babası Nuri Bey annesi ise Yaver Paşa kızlarından olan Lütfiye Hanım'dır. Reşat Nuri Güntekin genç yaşta hayatını kaybetmiştir. Tek çocuk olarak dünyaya gelen Reşat Nuri Güntekin babası askerdir bundan dolayı Türkiye'nin bütün illerini gezmiştir. İlköğrenim eğitimine ilk kez Çanakkale şehrinde başlamıştır.

Lise eğitimine başlamak için de İstanbul'da Saint Joseph lisesine başlamıştır. Burada başarılı bir eğitim hayatı gördü. Daha sonra yükseköğrenim hayatına başladı. Yükseköğrenimi için Darülfünun Edebiyat şubesine başlayan Reşat Nuri Güntekin 1912 yılında eğitim hayatını tamamlamıştır. Tam olarak yirmi üç yaşında da öğrenim hayatını sonlandırdı. Fransızcayı da kısa süre içerisinde öğrendi.

Reşat Nuri Güntekin Eserleri
- Hançer
- Eski Rüya
- Yaprak Dökümü
- Eski Şarkı
- Gazeteci Düşmanı
- İstiklal
- Yaprak Dökümü
- Kavak Yelleri
- Bir Köy Öğretmeni

Reşat Nuri Güntekin Kitapları
- Yaprak Dökümü
- Kan Davası
- Acıtmak
- Yeşil Gece
- Bir Kadın Düşmanı
- Gizli El
- Çalıkuşu
- Akşam Güneşi
- Harabelerin Çiçeği
- Son Sığınak


Reşat Nuri Güntekin Edebi Kişiliği

Reşat Nuri Güntekin eserlerinde daha çok Anadolu insanının sorunlarından bahsetmiştir. Kendi duygularını da yine bu eserlerinde işlemiştir. Türkçeyi yalın bir şekilde kullanmıştır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”