ÖZEL HASTANELERE YETERİNCE DENETİM YAPILIYOR MU?

 ÖZEL HASTANELERE YETERİNCE DENETİM YAPILIYOR MU?

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

ÖZEL HASTANELERE YETERİNCE DENETİM YAPILIYOR MU?
Özel hastaneler doğru denetleniyor mu?
Özel hastaneler, şikayetler nedeni ile  sık sık gündeme gelmekteler.
Profesyonel sağlık ekibi ve ehil doktorları ile   hijyenik çalışma ortamlarında standartlara uygun bina yapıları ile çalışan hastaneler var ve bu hastaneler  topluma ciddi katkı sağlamaktadırlar.
 Standart dışı binaları ve özensiz sağlık ekibi ile bazı kuruluşlarda sanki sadece  ticari amaçlı kurulmuş  gibi çalışıyor ve şikayetler alıyorlar. Bazen yetersizlik, bazen doktor  hataları  gibi nedenlerle  bu  tipte ki hastanelerden  devlet hastaneleri ve tıp fakültelerine sürekli hastalar  sevk ediliyor ve vatandaşlar mağdur oluyor.
Peki mağduriyet oluşmaması için Özel hastanelerin denetimleri yapılıyor mu? Elbette yapılıyordur, Ancak  yapılıyor ise  standartlara uygun olmayan durumlar da  hastanelere ne gibi yaptırımlar uygulanıyor  ?Vatandaşın mağduriyeti nasıl gideriliyor? Telafisi mümkün olmayan olaylar nedeni ile hukuka ne kadarı yansıtılıyor?  Pandemi döneminde  nasıl uygulamalar oldu? Bu ve benzeri durumları  sorumlu gazetecilik bilinci ile takip etmeye devam ediyoruz.
 Mesela öncekiözel hastaneler  haberimizden sonra il sağlık müdürlüğü verilerine göre  112 tarafından devlet hastanelerine  götürülen  hasta sayısı, özel hastanelere götürülen hasta sayısına oranla ciddi miktarda artmıştır.
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”