Optimar'ın genel seçim anketi

 Optimar'ın genel seçim anketi

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Optimar Araştırma, 26 ilde 2 bin 500 kişi ile seçim anketi yaptı. Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir'in canlı yayında açıkladığı sonuçlarda MHP'nin oy oranı dikkat çekti.
Türkiye gündeminin masaya yatırıldığı programın son bölümünde Daşdemir yaptıkları son anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.
 

MHP'NİN OY ORANI DİKKAT ÇEKTİ

Son zamanlarda yapılan hiçbir ankette MHP'nin oyu yüzde 10'un üzerinden çıkmamıştı. Ancak Optimar'ın anketinde MHP'nin yüzde 10,1 çıkması dikkat çekti.
 

ÜMİT ÖZDAĞ DETAYI

Son dönemde adını duyurmayı başaran Ümit Özdağ'ın Zafer Partisi'nin oy oranı ise yüzde 0,5 olarak açıklandı.

Optimar'ın son anketinde dikkat çeken bir başka nokta ise "Kararsız", "Hiçbir partiye oy vermeyeceğim", "Cevap yok" diyenlerin oranlarıydı. Bu 3 kategorinin toplamı yüzde 10'un çok üzerine çıktı.

PARTİLERİN SON OY ORANLARI

Anketlerin 26 ilde 2 bin 500 kişi ile yüz yüze yapıldığını belirten Daşdemir partilerin son oy oranlarını şöyle açıkladı:

AK Parti: % 36,2

CHP: % 26,6

İYİ Parti: % 10,6

HDP: % 10,2

MHP: % 10,1

DEVA: % 1,1

Saadet Partisi: % 0,8

Türkiye Değişim Partisi: % 0,7

Gelecek Partisi: % 0,6

Yeniden Refah Partisi: % 0,6

Memleket Partisi: % 0,6

Zafer Partisi: % 0,5

Büyük Birlik Partisi: % 0,5

Diğer: 0,9
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”