Öğrenciler yaya geçitlerini "Hayata saygı duruşu" sloganıyla boyadı

 Öğrenciler yaya geçitlerini

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

İçişleri Bakanlığınca "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında öğrenciler, yaya geçitlerini kırmızıya boyadı.

Yenimahalle ilçesindeki Afşin Bey İlkokulunda düzenlenen programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrenciler tarafından karşılandı.
 

Bakanlara, Ankara Valisi Vasip Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Tümamiral Cengiz Fitoz, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı da eşlik etti.

 

Yenimahalle ilçesindeki Afşin Bey İlkokulunda düzenlenen programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrenciler tarafından karşılandı.
 

Bakanlara, Ankara Valisi Vasip Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Tümamiral Cengiz Fitoz, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı da eşlik etti.

 

"178 ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKINA ULAŞTIK"

 

Bakan Soylu, geleceğe bırakılan mirasın sadece maddi şeylerden ibaret olmadığını ifade ederek, "En önemli miras, eğitimle beraber güçlü nesillerin ve çocuklarımızın gelecekte atabileceği adımları 'ağaç yaşken eğilir' misali ortaya koymaktır." dedi.
 

Protokol sayesinde daha da fazla çocuğa trafik eğitimlerinin ulaştırılacağını söyleyen Soylu, ülke genelindeki çocuk trafik eğitim parklarının sayısının 178'e ulaştığını ve buralarda geçen dönem 168 bin öğrenciye eğitim verildiğini belirtti.
 

Soylu, çocuklara verilen trafik eğitimlerinin önemine işaret ederek, "Bu eğitim öğretim yılı sonuna kadar 5 milyon çocuğumuza ulaşmalıyız." dedi.
 

Her eğitim öğretim yılının başında okul servisi şoförlerine ve rehber personele trafik güvenliği dersleri verildiğini dile getiren Soylu, "Trafik güvenliği konusunda 2021 yılında 48 bin 896 şoföre, 12 bin 221 rehber personele, 2022'nin ilk 8 aylık döneminde ise 27 bin 578 şoföre, 6 bin 47 rehber personele eğitim verdik." bilgisini paylaştı.
 

3-17 yaşlarındaki çocuklara da "Trafik Dedektifleri Eğitim Projesi" kapsamında eğitim verildiğini hatırlatan Soylu, "2021 yılında 752 bin çocuğumuza verildi, 2022 yılının ilk 8 aylık döneminde ise 842 bin 970 çocuğumuza bu eğitimler verildi. Bu dönem itibarıyla bütün bu eğitimlerin tamamını inşallah okullar bitene kadar hep birlikte 5 milyon sayısına çıkaracağız." diye konuştu.
 

Son yıllarda yaya ölümlerinin azaldığını aktaran Soylu, eğitimler ve farkındalık projelerinin faydalarının görüldüğünü ifade etti.
 

Dünyada her yıl yaklaşık 1,2-1,3 milyon kişinin trafik kazaları sonucu hayatını kaybettiğine dikkat çeken Soylu, protokolün hem öğrencilerin trafik eğitimine hem de trafik kazalarının azaltılmasına katkı sağlayacağına inandığını söyledi.
 

Bakan Soylu, Özer ve Sobacı'ya teşekkür ederek, protokolün hayırlı olmasını diledi.
 

"BU PROJE 81 İLİMİZDE, 922 İLÇEMİZDE HIZLA YAYILACAK"

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise İçişleri Bakanlığı ile okulların hem içi hem de çevresinin güvenli olması için kapsamlı iş birliğini yıllardır sürdürdüklerini ifade etti.
 

Güvenlik sorunu olduğunda okulların gerçek fonksiyonlarını yerine getirebilmesinin zor olduğuna işaret eden Özer, öğrencilerin okullarda öğrenme ve kişisel gelişimlerine odaklanabilmeleri için gerekli güven ortamını sundukları için Bakan Soylu ve ekibine teşekkür etti.
 

Özer, bir ülkenin en kalıcı sermayesinin insan kaynağı olduğunu belirterek, bu kaynağın nitelikli ve güvenli bir ortamda yetişmesini sağlamaları halinde geleceğe umutlu bir şekilde bakılabileceğini dile getirdi.
 

Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında 2019'da imzalanan trafik güvenliğine ilişkin iş birliği protokolünün kapsamının Kovid-19 salgını nedeniyle genişletilemediğini ifade eden Özer, 39 ilde yaklaşık 25 bin öğrenciye Mobil Trafik Eğitim Tırında trafik güvenliği eğitimi verildiğini söyledi.
 

Özer, imzaladıkları iş birliği protokolünün temel eğitim okullarında trafik güvenliği bilincinin artırılmasına yönelik olduğunu belirterek, "İnanıyorum ki bu proje 81 ilimizde, 922 ilçemizde hızla yayılacak ve 19 milyon öğrencinin olduğu eğitim sistemimizdeki zorunlu trafik güvenliği dersine ilave olarak, bu eğitimlerle çocuklarımız, gençlerimiz çok daha bilinçli şekilde insan yaşamını uzaktan davranışlarıyla pekiştirerek hayata daha pozitif bakacaklar." dedi.
 

"TRT OLARAK, YAPIMLARIMIZLA TRAFİK GÜVENLİĞİ BİLİNCİNE EN YÜKSEK FAYDAYI SAĞLAYACAĞIZ"

 

TRT Genel Müdürü Sobacı da çocukların eğitimine, gelişimine, bilinçlenmesine ve bilgilendirilmesine katkı sağlayacak tüm projelere TRT'nin ekranlarının, dijital oyunlarının, platformlarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi.
 

Okul öncesi dönemden başlayarak çocuklar nezdinde trafik güvenliği bilincini geliştirmeye yönelik bu projenin gelecek açısından önemli olduğunu kaydeden Sobacı, çocukların güçlü yayın ve uygulama içeriği sayesinde öğrendiklerini çok daha hızlı hayata geçirebildiklerini belirtti.
 

Sobacı, "TRT olarak, içeriğimizle yapımlarımızla yayınlarımızla çizgi filmlerimizle trafik güvenliği bilincinin ve kurallarının bir kültür olarak öğrencilerimizde yerleşik bir davranış kalıbına dönüşmesi sürecine en yüksek faydayı sağlayacağımızı buradan beyan etmek istiyorum." dedi.
 

YAYA GEÇİDİ KIRMIZIYA BOYANDI

 

Protokolün imzalanmasının ardından Bakanlar Soylu ve Özer, mini araç parkurunda öğrencilerle trafik kuralları üzerine sohbet etti.

Programın sonunda, Soylu, Özer ve Sobacı, öğrencilerle okulun önündeki yaya geçidini kullanarak yolun karşısına geçti.
 

Bakanlar, yaya önceliğine dikkati çekmek için beyaz çizgilerden oluşan yaya geçidinin bir çizgisini öğrencilerle beraber kırmızıya boyadı. Öğrenciler hep bir ağızdan "Yayalar kırmızı çizgimiz" sloganını söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”