NEÜ’den Örnek Proje: Sağlıklı ve Kaliteli Yaşlılık

 NEÜ’den Örnek Proje: Sağlıklı ve Kaliteli Yaşlılık

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Avrupa Dayanışma Programı kapsamında kabul edilen ve gerçekleşitirilecek olan “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşlılık” Projesinde Proje Koçu Prof.Dr. Fatma Arslan ve Rekreasyon Yönetimi Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi Koordinatör Hasan Suat Aksu “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşlılık Projesi”’nin sahada uygulamaya başlanacağının müjdesini verdi.
Aksu, projeye katılımın ücretsiz olduğuna dikkat çekti. Proje Ekibinde yer alan doktora öğrencisi ve Arş. Gör. Alper Kaya, yüksek lisans öğrencisi Yasin AKAR ve lisans öğrencileri Sıdıka ERTAVUKÇU, Hasret GÜNEŞ, Mehmet Emin ÖZKAN Proje Koç'u Prof.Dr. Fatma ARSLAN sorumluluğunda faaliyetlerin gerçekleştirilmesine yönelik toplantı gerçekleştirdi. Ayrıca Proje Koç'u Prof.Dr. Fatma ARSLAN tarafından ekibe egzersiz programına ilişkin eğitim faaliyeti gerçekleştirdi.


"Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır” ifadelerini kullanan Hasan Suat AKSU, "Mazide muktedirken bütün kudretiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur” der Mustafa Kemal Atatürk. Bu proje fikrinin ortaya çıkaran asıl etken, yaşlı nüfus oranında son beş yılda oluşan değişimdir” diye konuştu.


2020 verileri dikkate alındığında son beş yılda yaşlı nüfus oranında yüzde 22,5 artış olduğunun tespit edildiğini söyleyen Aksu, "Yaşlanmayla birlikte vücutta meydana gelen değişimler (metabolizmanın zayıflaması, vücudun kendi kendini yenileme kapasitesinde azalış) sonucunda yaşlı bireyler sürekli olarak sağlık hizmetlerinden faydalanma sorunsalını ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu hususlar göz önünde bulundurulduğunda egzersiz faaliyetlerinin özellikle yaşlılar için ne derece önemli olduğu anlaşılacaktır” dedi.


Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak kurumumuzun bilgi ve birikimini toplumsal bir fayda adına kullanabilmek için böyle bir proje ile karşınızdayız”  ve "Proje kapsamında 65 yaş ve üzeri 20 vatandaşımıza sağlık bir yaşlılık dönemi geçirebilmeleri için önemli bir adım atmayı planlamaktayız. Haziran ayından itibaren haftada 3 gün 1'er saat olarak gerçekleştirilecek olan ve kasım ayına kadar sürecek olan egzersiz programımıza tamamen ücretsiz olarak katılmak için başvurunuzu yapmayı unutmayınız.” Projeye katılmak için aşağıdaki iletişim adreslerinde kaydınızı yaptırabilirsiniz.


Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”