Mesafe 2 Saat 15 Dakikaya Düşecek!

 Mesafe 2 Saat 15 Dakikaya Düşecek!

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya'da Toros Dağları üzerine yapımı devam eden Eğiste Viyadüğü'nde sona gelindi. En yüksek ayaklı olan viyadük açıldığında, Konya-Antalya arasındaki mesafe 2 saat 15 dakikaya düşecek.

Toros Dağları'nı aşan Eğiste Viyadüğü'nün açılmasıyla Konya-Antalya arası 2 saat 15 dakikaya düşecek. Virajlar ve dik yokuş nedeniyle trafiğin aksadığı Eğiste Deresi geçişi kolaylaşacak
 

Konya- Hadim-Taşkent ile Karaman'ın Sarıveliler-Başyayla-Ermenek ilçeleri arasında yapılan ve "Türkiye'nin en yüksek ayaklı viyadüğü" olma özelliğiyle, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerini kesintisiz olarak birbirine bağlayacak. Yolun yüzde 8 olan boyuna eğimini yüzde 2.30 mertebesine düşürecek olan viyadük, böylelikle dik yokuş ve keskin virajla aşılan Eğiste Deresi'nde ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak.
 

KONYA ANTALYA ARASI 2 SAAT 15 DAKİKA
 

Proje ile mesafe 4 bin 400 metre kısalacak. 12.50 metre gabarili çift yol platformunda inşa edilen duble yollu viyadük, 42 ila 166 metrelik 8 orta ayak üzerinde inşa edilecek. Viyadüğün hizmete girmesiyle birlikte Konya-Antalya arası 2 saat 15 dakikaya düşecek. Viyadüğün açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını söyleyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, "26 Kasım günü Sayın Cumhurbaşkanımızı Konya'da misafir edeceğiz. Cumhurbaşkanımız pek çok açılışı gerçekleştirecek. Şehrimize kazandırılmış millet bahçemizin, kentsel dönüşümle ortaya çıkan güzel tablonun hizmete açılması, ulaşım projelerimizden olan Eğiste Viyadüğü ile diğer yol projeleri ve pek çok kamu yatırımlarının toplu açılışı yapılacak" ifadelerini kullandı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”