Memur ve emeklinin Ocak zammı netleşiyor!

 Memur ve emeklinin Ocak zammı netleşiyor!

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Ocak zammı ile beraber emekli, memur maaşları ve asgari ücretle beraber milyonlarca kişinin geliri artacak. Emekli ve memur zammı için enflasyon rakamları doğrudan etkili olacak

Dünyada yüksek faiz artırımlarının yan etkisi olan 'Resesyon' çanları çalarken, Türkiye ekonomisi uyguladığı 'İhracat yönlü büyüme stratejisi' ile beraber güçlü büyümesini sürdürüyor. Küresel enflasyonun etkileri ülkemizde de görülürken hükümet, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek' talimatı doğrultusunda bir yandan EYT ve sözleşmeli memura kadro yönünde çalışmalar yaparken, bir yandan da Ocak zammı çalışmalarını gerçekleştiriyor.
 

BAŞKAN ERDOĞAN'IN ASGARİ ÜCRET, EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI MESAJI: CİDDİ ARTIŞLAR YAPILACAK


Başkan Erdoğan, asgari ücret, memur ve emekli maaşları ve tüm kesimlerin gelirlerini etkileyecek ödemelerin yılbaşında ciddi şekilde yükseltileceğini açıkladı. Erdoğan, "Enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız" vurgusunu kullandı.


ADIM ADIM GELEN ÇÖZÜM


3600 ek gösterge çalışması sonrası sözleşmeliye kadro ve emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için düzenlemeler hükümetin öncelikli gündemi halini aldı. 500 bini aşkın sözleşmeli memurun beklendiği çalışma tamamlandı. Bu ay içerisinde sözleşmeliye kadro meselesinin Meclis'e gelmesi bekleniyor.


EYT ÇALIŞMASI TEKNİK OLARAK BİTTİ


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT çalışmasının teknik olarak tamamlandığını bildirdi. Bakan Bilgin, taslağın Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmasının ardından Aralık ayında Meclis'e geleceğini açıkladı.


Tüm bunların yanında Ocak 2023 dönemi için asgari ücret, emekli ve memur zammı için çalışmalar yapılıyor. Hükümet kaynaklarından alınan bilgiye göre; milyonların gelirini etkileyecek düzenlemelerle enflasyon üzerinde artışlar yapılacak.


Ocak 2023 emekli ve memur zammı döneminde yapılacak maaş artışlarıyla beraber sosyal refah düzenlemesi adı altında yeni düzenlemeler yapılması bekleniyor.


 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”