Memur-Sen, 28 Şubat Mağdurlarının Haklarının İadesini İstedi

 Memur-Sen, 28 Şubat Mağdurlarının Haklarının İadesini İstedi

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Memur-Sen İl Temsilciliğinde açıklama yapan Memur-Sen Konya Kadınlar Komisyonu Başkanı Aynur Türkoğlu, 28 Şubat'taki olayların bir daha tekrar etmemesi için yaşananları hafızalarda diri tutmanın önemli olduğunu söyledi.


Konya ve Afyonkarahisar'da Memur-Sen üyeleri, 28 Şubat sürecinde mağduriyetleri giderilmeyen kişilerin haklarının iade edilmesini talep etti.

Memur-Sen İl Temsilciliğinde açıklama yapan Memur-Sen Konya Kadınlar Komisyonu Başkanı Aynur Türkoğlu, 28 Şubat'taki olayların bir daha tekrar etmemesi için yaşananları hafızalarda diri tutmanın önemli olduğunu söyledi.

O dönem birçok kamu görevlisinin memuriyetlerinden ihraç edildiğini ve öğrencilerin zor zamanlar yaşadığını hatırlatan Türkoğlu, "O dönemde yaşanan sıkıntıların ve çekilen ezaların bir nebze olsun giderilmesi adına mağdur kişilere haklarının iade edilmesi, en başta da itibarlarının hukuki olarak iade edilmesi çok büyük önem arz etmektedir." diye konuştu.

Türkoğlu, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu olarak mağduriyetlerin giderilmesi adına yapılan çalışmaları çok önemsediklerini belirterek şöyle devam etti:

"Bazı kanuni yasal düzenlemelerle hala mağduriyetlerinin giderilmesini bekleyen insanlar var. Kamu görevlisi olarak çalışan kişiler memuriyetten ayrıldıklarında, ihraç edildiklerinde haklarını aramak için adli yollara başvurdular. Bu süreçte bunun için de maddi bir bütçe harcadılar. Bu harcamaların karşılanmasını istiyoruz ancak devlet bütçesinden değil 28 Şubat'ın asıl faillerinden tahsil edilmesini istiyoruz."

- Afyonkarahisar

Memur-Sen Afyonkarahisar Kadınlar Komisyonu Temsilcisi İlknur Tutumlu da Memur-Sen İl Temsilciliğinde yaptığı açıklamada, kamuda çoğunluğu kadın olmak üzere emeğinin, ekmeğinin, hak ve özgürlüğünün gasp edildiği 28 Şubat darbesinden bugüne, tam 24 yıl geçtiğini söyledi.

Postmodern 28 Şubat askeri müdahalesinin, 90'lı yılların başındaki vesayet süreci olduğunu dile getiren Tutumlu, şöyle konuştu:

"Millete bakan yönüyle vahşi bir toplum mühendisliğinin, devlete bakan yönüyle de ülke varlığını talan etme yolsuzluğunun adıdır. Milletin içinden çıkan inançlı kadroların iktidara gelmesini hazmedemeyenlerin, şuursuz intikam hırsıyla 6 milyon kişiyi hukuksuz fişlemelerle sakıncalı ilan etmesidir. Öğrenciler okullarından, kamu görevlileri memuriyetten, işçiler işlerinden ihraç edilmiştir. Ancak asıl tahribat, değerler üzerinde gerçekleştirilmiş, milletimizin bin yıllık medeniyet değerlerinden koparılması ve nesillerin köklerinden habersiz yetiştirilmesi için düşmanca tutum takınılmış ve hak, hukuk ve adalet gibi kavramların ayaklar altına alındığı uygulamalara imza atılmıştır."

Tutumlu, bin yıl sürecek denen darbe düzeninin millet iradesine çarptığını vurguladı.

Memur-Sen olarak, çalışmaları takdir ettiklerine dikkati çeken Tutumlu, "28 Şubat zihniyetinin tarihin çöp sepetinde gerçek anlamda yerini alması sadece faillerinin mahkum edilmesiyle değil mağduriyetlerin telafisi, zararlarının tazminiyle mümkün olabilir.  28 Şubat'ın bin yıl süreceği iddiasında bulunanların heveslerini kursaklarında bırakan millet iradesi ve inancı, mağdurların hukukunu koruyan, haklarını sağlayan, zararlarını karşılayan iradeyi de kayda ve hayata geçirecektir. Bu iradenin tesisi ve teşkilinde yetkili ve ilgili herkesi sorumluluk almaya çağırıyoruz." ifadesini kullandı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”