"KOP Bölgesi Buharlı Tren Turizmi Çalıştayı"nda konuşmalarına yer veren KOP İdaresi Başkan V. Murat Karakoyunlu, "KOP Bölgesi 8 il ve 89 ilçeye hitap eden geniş bir coğrafyada faaliyet süren kamu kurumunun hizmet bölgesi olarak konumlanmaktadır. Bölgesel kalkınmaların farkındalıklarında, bölgeler arası eşitsizliği düzeltmek, kırsal kalkınmaya yönelik farklılıkları gidermek ve somut çözümler üretebilmek adına bir dizi proje üretiyoruz” ifadelerini kullandı.
"KOP BÖLGESİNİN DAHA İYİ YERLERE GELMESİNİ İSTİYORUZ"
Farklılıkları gidermek ve somut çözümler üretmek adına projeler ürettiklerini belirten KOP İdaresi Başkan V. Murat Karakoyunlu, "Ben demiryolu yanından geçen mahallede büyümüş bir çocuğum. O süreçten bugüne kadar yapmış olduğumuz eğlencelerimizin çoğunda demiryolu ve ray vardı. Evimizden aldığımız yemek kaşıklarını, çay kaşıklarını rayların üzerine koyar ve üzerinden demirin geçmesini beklerdik. Kaşığın son halini de alır annemize götürür tabiri caizse güzel bir dayak yerdik. O zamandan beridir demiryolu benim için kıymetli ve önemlidir. Rahmetli dedem demiryolu işçisi olmamasına rağmen demiryolunun bir çalışmasında onlara yardım ederken geçirmiş olduğu bir kaza sebebi ile yarı felçli olarak hayatına devam etmek zorunda kaldı. Onun bu kazayı geçirdiği dönem ben doğduğum için dedemin ismini bana vermişler. Bu iki hikâyeyi bugün burada anlatabiliyor olmak benim için çok önemli ve kıymetlidir. Bildiğiniz üzere KOP Bölgesi 8 il ve 89 ilçeye hitap eden geniş bir coğrafyada faaliyet süren kamu kurumunun hizmet bölgesi olarak konumlanmaktadır. Bölgesel kalkınmaların farkındalıklarında, bölgeler arası eşitsizliği düzeltmek, kırsal kalkınmaya yönelik farklılıkları gidermek ve somut çözümler üretebilmek adına bir dizi proje üretiyoruz. Tarımdan kültüre, sanayiden enerjiye, sağlıktan eğitime kadar pek çok noktaya dokunmaya çalışıyoruz. Hedef olarak KOP Bölgesinin daha iyi yerler gelmesi ekonomik anlamda, sanayi anlamında, kültürel anlamda ve total anlamda gelişmiş olmasını önemsiyoruz” açıklamalarında bulundu.
"TÜRKİYE'NİN GÜZELLİKLERİNDEN HERKES HABERDAR OLACAK"
Türkiye'nin kültürel zenginliklerinden insanların haberdar olmalarını hedeflediklerinin altını çizen Karakoyunlu, "Bölgemize 2016 yılından beridir 50 milyon lira civarında sadece turizm odaklı proje destekleri sağlamış bulunmaktayız. Her şeyden önce Anadolu kültür ocağı bir şehirdir. 8 ilimiz ve 89 ilçemizde doğal, kültürel, tarihi ve kırsal anlamda değerlendirilebilecek zenginlikler bulunmaktadır. Bugün Yozgat'ın Roma Hamamı dünyada eşinin yok odluğunu söylersek öbür taraftan Kırıkkale'de Sulu Mağaramız, Antik Şehir merkezlerimiz. Karaman'da Binbir Kilisemiz, Konya'da Mevlana'mız bunların her biri kendi başında büyük bir değer ifade ediyor. Ancak bu değerin birbiri ile bağlantısını sağlamak, bölgemizdeki bu değerlerden insanların daha çok haberdar olmasını sağlamak için bizler KOP Bölgesi'ndeki konaklama gün sayısını arttırmak için çözümler üretmemiz gerekiyordu. Bu çözüm anlamında içerisinde sanayi ve teknoloji isimlerini barındıran ve bakanlığa ait olan bir kurumun doğrudan modernleşmesi ve sanayileşmesinin temel olarak anılan buhar teknolojisi buharlı trenden geri kalması uygun olmazdı. Bizde ekibimizle güzel bir çalışma yaptık. Bugün olacak çalıştaya kadar çok ciddi altlık oluşturduk. Bu kapsamda burada olan hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Türkiye için ilk defa olarak projemizde hayırlı olacaktır. Nostalji ile geleceği bir arada sunan bir proje ortaya koyacağız” şeklinde konuştu.
HABER:Ali İsmail Taşcı