KUDRET BÜLBÜL KONYA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDUĞUNU AÇIKLADI

 KUDRET BÜLBÜL KONYA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDUĞUNU AÇIKLADI

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanı Prof. Dr. Kudret Bülbül Konya Milletvekili Aday Adayı Olduğunu Açıkladı.
Bülbül, Konya'mıza, Milletimize ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde Türkiye Yüzyılı yürüyüşüne umutla bakan insanlığa daha fazla ve daha güçlü hizmet etmek amacıyla, umudun, vicdanın ve adaletin partisi AK Parti'den aday adayı olduğunu açıkladı. Herkesi, bugünün Yeni Türkiye'sini ve yarının dünyasını kurmakta olan bu kutlu yürüyüşün bir parçası olmaya davet etti.
 

Prof. Dr. KUDRET BÜLBÜL KİMDİR?
 
1970'de Konya'da doğdu. Evli ve üç çocuk babasıdır.
 
Akademik Özgeçmiş
İlk, orta ve lise tahsilini Konya'da tamamladı. 1991'de İstanbul Ü. SBF'den mezun oldu. Doktorasını Ankara Ü. SBE'de, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yaptı. Akademik amaçlı bir yıl İngiltere'de, iki yıl ABD'de bulundu. Farklı dönemlerde Kırıkkale, Ankara, Kansas (ABD), Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitelerinde çalıştı. Osmanlı Türkçesini okumakta, temel düzeyde Arapça ve ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.
 
Bürokratik Birikim
 
  • 2010'da Başbakanlık Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nda müsteşar yardımcısı oldu. Bu kurumda 4 yıla yakın Müsteşar yardımcısı ve bir dönem Müsteşar vekili olarak görev yaptı.
  • Ardından Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) görevine getirildi ve 3 yıla yakın bu görevi yürüttü.
  • Kısa bir dönem Başbakanlık Müşavirliği görevinde bulundu.
  • Halen öğretim üyesi de olduğu AYBÜ'de, 2017-2021 yıllarında SBF Dekanlığı görevini yürüttü.
  • 2021'den bugüne TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanı olarak çalışmaktadır.
  •  
 

Uluslararası Birikim
 
Bürokratik görevleri ve akademik ilgisi gereği, Avrupa'dan Amerika'ya, Orta Asya Ülkelerinden Afrika'ya pek çok ülkede, uluslararası programları koordine etti. Türkiye'de yükselen demokrasi ve özgürlükler çıtası, Türkiye diasporasının güçlendirilmesi, soydaş ve akraba topluluklar ile kaybolan ilişkilerin yeniden tesisi, yurt dışındaki Türklerin ve Müslümanların haklarının korunması, ülkemizdeki uluslararası öğrenciler üzerinden bölge ve dünya barışına/huzuruna destek olunması, gençlerimizin daha iyi yetişmesi gibi konularda çok sayıda program ve proje yürüttü. Yürütülen çalışmalara katkılar sundu. Halen TBMM çatısı altında parlamenter diplomasinin güçlendirilmesi çalışmalarına destek vermektedir.
 
Sivil Toplum Birikimi
Medeniyetimizin vakıf medeniyeti olduğu bilinciyle, İlim Yayma Vakfı/Cemiyeti, MGV, Siyasal/lılar Vakfı, Cihannüma, Akkise Derneği, Bozkırlılar Vakfı, Konya STK Platformu, Maarif Vakfı, TYB, İHH, TUGVA, ADAM, LDT, SETA, SDE, ORSAM gibi çoksayıda STK ve düşünce kuruluşunun çalışmasında yer aldı. Yurtdışındaki özellikle Avrupa'daki Türk sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına katkı verdi.
 
Yayınlar
İçinde Siyaset Bilimi Sözlüğü ve Siyaset Bilimi kitaplarının da yer aldığı, Türkçe ve İngilizce 15 kadar kitabı, çok sayıda makalesi ve farklı ülkelerde sunumları bulunmaktadır.
  • AK Parti döneminde atılan adımları içeren "Sessiz Devrim, Türkiye'nin Demokratik Değişim ve Dönüşüm Envanteri” çalışmasının komisyon başkanlığını yaptı. Bu çalışma 8 dilde yayınlandı.
  • Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu öncesi yazdığı "Etkin, İstikrarlı, Güçlü Bir Türkiye İçin Cumhurbaşkanlığı Sistemi” kitabı AK Parti tarafından teşkilatlara dağıtıldı.
  • Başkanlık sistemine katkı sunmak amacıyla "Bürokrasiname, Yeni Sistem, Yeni Bürokrasi, Sorunlar, Tespitler, Öneriler” kitabını kaleme aldı.
  • Türkiye'nin birikimini dünyaya taşımak ve küresel olayları bu bakıştan yorumlamak için TRT'ye haftalık makaleler yazdı, makaleler 35 dile çevrildi, bu dillerde TRT radyolarında okundu.
  • Türk ve özellikle Batı'daki Müslüman gençlik için yazdığı "Küresel Çağda Nasıl Bir Gençlik” kitabı 7. baskıya hazırlanmaktadır. Kitap 40 bine yakın okuyucu ile buluşmuştur.
 
 

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”