KOP İdaresinin Desteğiyle Çiftçinin Yüzü Güldü

 KOP İdaresinin Desteğiyle Çiftçinin Yüzü Güldü

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

KOP İdaresinin destek verdiği Şeritvari Sürüm Tekniği, çiftçilerin yüzünü güldürdü.

KOP İdaresi tarafından desteklenen, uygulayıcılarına hem zamandan hem de yakıttan önemli tasarruf sağlayacak olan Zebra/Şeritvari Sürüm Tekniğinin sonbahar deneme sürümleri başarılı oldu.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, kısa adı KOP TEYAP olan KOP Bölgesi Tarımsal Eğitim ve Yayım Programı kapsamında 2018 yılında başlanan ve modern tarım uygulamalarına yeni bir bakış açısı getiren Zebra/Şeritvari Sürüm Tekniğinin yüzde 50 oranında çiftçilere yakıt tasarrufu sağlayacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, ortak makine kullanımını teşvik eden yeni sistem, kesme, süpürme, patlatma, gübre atma, düzleme işlerinin tamamını bir arada gerçekleştiriyor.


Çalışmanın yaygınlaşması halinde bölgede yıllık 100 milyon ton su tasarruf edebilmesi öngörülüyor.


Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat'tan oluşan KOP Bölgesinde, su kısıtı olan çiftçilerin mağduriyetleri en aza indirmek amacıyla desteklenen Zebra/Şeritvari Sürüm Tekniğinin sonbahar denemelerini, KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin, Karatay ilçesi Ovakavağı Mahallesi'nde yerinde inceledi.

Açıklamada ifadesine yer verilen Başkan Şahin, "Zebra sürümle bir kere işlenip ardından ekilen parsellerde toprak neminin kontrol parsellerine göre yüksek olduğu, kuraklığın zebra sürüm parselinde de sıkıntı verdiği ancak yine de topraktaki tavın tohumların yüzde 80 gibi yüksek oranda sulamadan çıkmasını hep birlikte yerinde inceledik. Güz döneminde hazırlığı yapılan topraklarda kurak geçen kış şartlarına rağmen ilkbahar ayında ekilen bitkilerin yüzde 80 oranında sulanmadan çimlenip çıkış sağlamasının bölge çiftçisine önemli bir kazanım olacak." dedi.


 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”