KONYALILARDAN BÜYÜK İLGİ!

 KONYALILARDAN BÜYÜK İLGİ!

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Karatay Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü ve Çanakkale Haftası’na özel olarak hazırlanan “Bir Destandır Çanakkale” tiyatro gösterileri Konyalıların büyük ilgisini çekiyor.
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, işgal güçlerine karşı büyük bir destan yazan kahraman askerimizin ve milletimizin kahramanlıklarını anlatan tiyatro gösterilerini Hükümet Meydanı'na kurulan platformda Konyalılarla birlikte izledi. Projenin amacına ulaştığının altını çizen Başkan Hasan Kılca; "Çanakkale Zaferi'ni zihinlerde yeniden canlandırmak istedik” dedi.



Karatay Belediyesi, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 108'nci yıl dönümünde vatan topraklarının korunması için büyük bir kahramanlık destanı yazan ecdadımızın kahramanlarını tiyatro gösterileriyle anlatıyor.



VATANDAŞLAR DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI

Hükümet Meydanı'nda, bin 100 metrekarelik alana içerisi panoramik olarak tasarlanan tarihi kalede gerçekleştirilen programa Konyalılar büyük ilgi gösterdi. 13 kişilik profesyonel tiyatro oyuncularının sahne aldığı proje vatandaşlardan tam not alırken; Çanakkale şehitlerinin anıldığı tiyatro gösterilerinde duygu dolu anlar yaşandı.


GÖSTERİLER KONYALILARI 108 YIL ÖNCESİNE GÖTÜRDÜ

Karatay Belediyesi'nin projesini ve tiyatro gösterilerini çok beğendiklerini ifade eden Konyalılar; Çanakkale Zaferi'nin tarihin en büyük ve önemli savaşlarından birisi olmasının yanında, tarihimizin de en büyük zaferlerinden birisi olduğunun altını çizerek kendilerini 108 yıl öncesine götüren Karatay Belediyesi'ne teşekkür ettiler.



HASAN KILCA TİYATRO GÖSTERİMİNİ VATANDAŞLARLA İZLEDİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da 1 hafta devam eden tiyatro gösterilerini Konyalılarla birlikte izledi. "Çanakkale Zaferi, aziz milletimizin vatan ve bağımsızlık uğrunda yazdığı şanlı destanın adıdır” diyen Başkan Hasan Kılca, etkinlikle 108 yıl önce ortaya konan kahramanlıkları tekrar vatandaşlara hatırlatmak istediklerini aktardı.



ÇANAKKALE RUHUNU ZİHİNLERDE CANLANDIRMAK İSTEDİK

Çanakkale ruhunu gelecek nesillere taşımanın öneminden söz eden Hasan Kılca şunları söyledi; "Bir Destandır Çanakkale temasıyla hayata geçirdiğimiz projemiz Cumartesi gününden beri devam ediyor. Ecdadımızın 108 yıl önce ortaya koyduğu kahramanlıkları canlı tiyatro gösterileriyle vatandaşlarımıza aktarmak istedik. Tüm tarihimiz zaferlerle ve kahramanlıklarla dolu. Bunlardan en önemlisi de Çanakkale Zaferi. Çanakkale ruhunu ve bilincini gençlerimize,
çocuklarımıza ve tüm vatandaşlarımıza tiyatroyla bir kez daha hatırlatıyoruz. Tiyatro sanatçısı kardeşlerimiz de bu şanlı tarihimizi başarılı bir şekilde zihinlerde canlandırıyor. Ecdadımızın nasıl ve ne şartlarda mücadele ettiğini anlamalı ve Çanakkale ruhunu kuşaklarımıza aktarmaya devam etmeliyiz. Ecdadımızın bizlere emaneti olan bu vatanı sonuna kadar koruyacağız ve
bizden sonra gelen nesillere emanet edeceğiz.”

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”