KONYA ŞEKER KURULUŞU, ULUSLARARASI FAST FOOD ZİNCİRLERİNE ÜRÜN SATIYOR

 KONYA ŞEKER KURULUŞU, ULUSLARARASI FAST FOOD ZİNCİRLERİNE ÜRÜN SATIYOR

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Seydibey Tarım Ürünleri İşleme Entegre Tesisi Direktörü Erman Gümüş: - "Pratiko markasıyla uluslararası birçok fast food zincirine ve marketlere ürün tedarik eden, onların tedarikçisi olan bir fabrikayız"


Konya Şeker kuruluşu Seydibey Tarım Ürünleri İşleme Entegre Tesisi Direktörü Erman Gümüş, Pratiko markasıyla uluslararası birçok fast food zincirine ve marketlere ürün tedarik ettiklerini bildirdi.

Dondurulmuş patates, soğan halkası ve patates kroket üreten Seydibey Tarım Ürünleri Entegre Tesisi'nin depo ve üretim alanları basın mensuplarına tanıtıldı.

Gümüş, burada yaptığı açıklamada, entegre tesis yatırımıyla Konya'da 100 bin tonun üzerinde patates üretildiğini söyledi.

Konya'nın patates tarımında Türkiye'de ikinci konumda bulunduğunu dile getiren Gümüş, şöyle konuştu:

"Seydibey, 2008 yılında sektöre girdikten sonra 2 yıl gibi kısa bir süre içinde sektörün lideri oluyor. Şu anda yüzde 25 pazar payıyla sektör liderliğini devam ettiriyor. Pratiko markasıyla uluslararası birçok fast food zincirine ve marketlere ürün tedarik eden, onların tedarikçisi olan bir fabrikayız. Seydibey, 2013'te kapasitesini yüzde 125 artırarak ve Türkiye'deki ilk don kaplamalı patates hattını kurarak bu anlamda bir ilki gerçekleştirmiştir. 2018'de de patates kroket ve soğan hattımızı yüzde 150 büyüttük. 5 bin ton üretim kapasitesine sahip bu hat, uluslararası fast food restoranlarına ve marketlerine ürün tedarik ediyor. Bu alanda da yine Türkiye'nin lideri."

Gümüş, tesiste işlenen 80 bin ton katı atığın, 10 milyon metreküp gaz ve 19 milyon kilovatsaat elektriğe dönüştürüldüğünü, elde edilen elektriğin de Seydişehir ile Beyşehir ilçelerinin yıllık aydınlatma ihtiyacını sağlayabilecek kapasitede olduğunu ifade etti.

 

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”