KONYA KULU'da "YURTDIŞI VATANDAŞLAR FESTİVALİ"

 KONYA KULU'da

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Kulu ilçesinde "Yurtdışı Vatandaşlar Festivali" düzenlendi! Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkanı Abdullah Eren: - "Bizler genelde yurt dışında faaliyet gösteren bir kurumuz. Ama baktık, yazın Kulu'da çok sayıda yurt dışından gelen vatandaşımız var. Buraya da gelmeye, burada da olmaya karar verdik"
 Konya'nın Kulu ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen "Kulu Yurtdışı Vatandaşlar Festivali" gurbetçilerden olumlu tepki aldı.


Festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Kulu Belediyesi ve Kulu Kaymakamlığı iş birliğinde düzenlendi.

Kulu İlçe Stadyumu'nda düzenlenen festivale katılan YTB Başkanı Abdullah Eren, Kulu'da çok sayıda yurt dışında yaşayan gurbetçi ailenin var olduğunu hatırlattı. 

Kurum olarak başka ülkelerdeki Türk vatandaşlarının işlerini kolaylaştırmayı amaçladıklarını belirten Eren, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere bir talimatı var. 'Nerede bir vatandaşımız varsa orada olacaksınız, nerede bir Türk varsa orada olacaksınız' diye. Bizler genelde yurt dışında faaliyet gösteren bir kurumuz. Ama baktık, yazın Kulu'da çok sayıda yurt dışından gelen vatandaşımız var. Buraya da gelmeye, burada da olmaya karar verdik, o nedenle sizlerle beraberiz." ifadelerini kullandı.


Festivaldeki gurbetçilere "Konya'ya, Kulu'ya, ana vatanınıza hoş geldiniz diyorum." diye seslenen Eren, şunları söyledi:

"Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için hususen söylüyorum, bizler sizlerin yurt dışında çektiği zorlukları çok yakinen biliyoruz. Yaşadığınız ülkelerde uygulanan kurumsal ırkçılığı, ayrımcılığı çok yakinen biliyoruz. Sizlerin ne kadar zor şartlarda bu ülkelerde tutunmaya çalıştığınızı, gayret ettiğinizi çok yakinen biliyoruz. YTB'yi, Türkiye'de sizlerin bir kurumu olarak düşünün, lütfen öyle telakki edin."

Eren'in konuşmasının ardından TRT'de yayınlanan Rafadan Tayfa çizgi filmi, çocuk tiyatrosu üyeleri tarafından canlandırıldı. Festivalde, Kültür Bakanlığı Halk Müziği Orkestrası da konser verdi.


İsveç başta olmak üzere Avrupa'nın farklı ülkelerinde yerleşik olarak yaşayan  60 bin civarı Türk vatandaşının, memleketleri olan Kulu'ya yaz ayları ile birlikte düzenli olarak ziyarete geldiği açıklandı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”