Konya kitap günlerine yoğun ilgi

 Konya kitap günlerine yoğun ilgi

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl “Sizin Hikayeniz Kitap” sloganıyla düzenlediği Anadolu’nun en büyük kitap etkinliği olan Konya Kitap Günleri yoğun katılımla devam ediyor.
"Sizin Hikayeniz Kitap” sloganıyla kapılarını açan Konya Kitap Günleri'nin resmi açılışı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın katılımıyla yapılmıştı. Selçuklu Kongre Merkezi'nde Konyalı kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği açılış programında konuşan Başkan Altay, Anadolu'nun en büyük kitap etkinliğini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Fuarda çok sayıda yayın evi yerini alırken, gençler de okulun düzenlediği etkinlikler sayesinde fuara katılma imkanı buldular. Konya'dan birçok okulun öğrencileri fuara katılım gösterdi.




"TÜRKİYE'DE YAPILABİLEN İLK ÜÇ FUARDAN BİR TANESİ”


Kitap fuarına katılan yayınevleri hareketlilikten memnun olduklarını dile getirdiler. İstanbul'dan katılan Beyan Yayınevi Sorumlusu Ayhan Aras; "Yayın dünyasında 1982'den beri yer alan köklü bir yayıneviyiz.Yayınlarımız 7'den 70'e herkese hitap etmektedir. Yayın türlerimiz; çocuk edebiyatı, islam tarihi, inceleme-araştırma, kaynak eserler ve gençlik kitapları olarak 1200'e yakın eserden oluşmaktadır. Kitap fuarlarında ticaret odaklı olmaktan ziyade, kültür ve edebiyat ile okuyucuyu bir araya getirme gayretindeyiz. Türkiye'nin başarılı fuarlarından biri olan Konya Kitap Fuarını önemsiyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.



"KEŞKE SENEDE İKİ KEZ DÜZENLENSE”

Çizgi Yayınevi Sorumlusu Ferhat Eser; "Genel manada çocukların yoğunlukta olduğu bir fuar oluyor. Belediye bu fuarı keşke senede iki kez düzenlense daha çok etki alır. Çünkü ciddi bir talep oluyor. Böyle bir platformda bizde istediğimiz kitaplara ulaşabiliyoruz” diye konuştu.




Fuarda farklı okullardan gruplar halinde gelen birçok öğrenci de İlgi Haber mikrofonuna konuştu. Bu fuarın onlar için bir aktivite olduğunu söyleyen gençlere tek tek fikirlerini sorduk.

Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Mehmet Akif Kuş; "Fuar kalabalık ve çok güzel oluyor. Bu fuar bizim için çok keyifli oluyor. Dilediğimiz kitaplara daha kolay ulaşabiliyoruz” dedi.

Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden aktivitelerden keyif aldığını dile getiren Berat Çoban; "Selçuklu Kongre Merkezi'nde yapılan tüm aktivitelere geliyoruz. Kitap fuarını da duyunca hemen geldik” diye konuştu.



Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden kitap okumayı çok sevdiğini dile getiren Olcay Toprak Gökaslan; "Her sene yapılması güzel biz de merakla geliyoruz. Kitap okumayı çok seviyoruz. Bu bizim için bir fırsat oluyor” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Ahmet Haşhaş Ortaokulu öğrencilerinden Elif Sude Deveci; "Fuar kitapseverler için aranan bir yer. Çocuklara da kitap sevgisi aşılanıyor. Biz keyif aldık. Aradığımız tüm yayınevlerine de ulaşabildik” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Ahmet Haşhaş Ortaokulu öğrencilerinden Ayşe Nur Korkusuz, "Fuar çok iyi olmuş. Bizim yaşıtlarımız ve bizden küçüklerin kitap okuma becerilerinin gelişmesini sağlıyor. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.




Cumhuriyet Ahmet Haşhaş Ortaokulu öğrencilerinden Recep Furkan Gökbey; "Belediye başkanımız bu fuarı her sene yapıyor. Okumayı o kadar seviyorum ki kendini geliştirmek tarif edilemez bir duygu oluyor. Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ederim” diye konuştu.
 


HABER: TÜRKAN TAŞCI
KAMERAMAN: GAMZE BOSTAN
 


 
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”