Konya'da Üniversitelerden Uzaktan Eğitim Kararı

 Konya'da Üniversitelerden Uzaktan Eğitim Kararı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya’da üç üniversite koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim kararı aldı.

Konya'da üç üniversite koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim kararı aldı.
Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi uzaktan eğitim kararı aldı.

Konya Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından yapılan ortak açıklaması şu şekilde: 

"Hepimizin malumu olduğu üzere Üniversitemiz, Covid 19 salgını sebebi ile 2019-20 Bahar yarıyılını uzaktan öğretimle tamamlamak zorunda kalmıştır. Güz döneminde nasıl bir yol izleneceğine ilişkin tüm akademik birimlerimizin katkıları ve Konya İl Pandemi Kurulu'nun ilimize dair uyarıları ile farklı senaryolar üzerinde yoğun çalışmalar yürütülmüştür.
 
 
YÖK'ün yayınladığı normalleşme rehberi ve tavsiyeleri doğrultusunda öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve idari personelimizin sağlığını tehdit etmeyecek şekilde bir planlama yapılmasına gayret edilmiştir. İçinde bulunduğumuz süreç, Sağlık Bakanlığı, diğer ilgili bakanlıklar ve YÖK'ün yönlendirmeleri doğrultusunda ilerleyen dönemlerde yeniden değerlendirilebilecektir.
 
Bu çerçevede; Mevcut veriler ve salgının seyri, bir süre daha riskin devam edeceğini göstermektedir. Bugün itibari ile Konya, ülkemizde salgının en yoğun yaşandığı şehirlerden birisi durumundadır. Ulaşım, barınma, yeme içme gibi öğrencilerimizle ilgili birçok alanın kullanımından kaynaklanacak yoğunluk, bulaş riskinin daha da artmasına sebep olabilecektir.
 
Önümüzdeki yarıyılda, gribal enfeksiyonların artış gösterdiği kış mevsimine girilmesine paralel olarak pandeminin de artabileceği öngörülmektedir. Diğer taraftan, yüz yüze eğitim için gerek duyulan idari personelin, kamu kurumlarında esnek çalışma modelinin yürürlükte olduğu (bazı idari birimlerimizde pandemiye yakalanan personelimizin bulunması, temas halindeki diğer personelimizin de karantinada kalması gerektiği) göz önünde bulundurulduğunda yetersiz kalacağı ve sunulan hizmetin aksayacağı değerlendirilmektedir.
 
Tüm bunlardan daha önemlisi, aileleri tarafından bizlere emanet edilen öğrencilerimiz başta olmak üzere, bütün akademik ve idari personelimizin sağlığı, aşağıdaki kararı almamızda en fazla dikkat ettiğimiz husus olmuştur.
 
2020-2021 öğretim yılı Güz yarıyılında ön lisans, lisans ve lisansüstü tüm derslerin uzaktan öğretimle yürütülmesine karar verilmiştir.
 
Tüm iç ve dış paydaşlarımıza duyurulur."
 
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”