Konya'da hayvanlara kokteyli

 Konya'da hayvanlara kokteyli

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya'da sıcaktan bunalan hayvanlara buzlu et ve meyve kokteyli

Konya'da hayvanlara kokteyli

 
     Hava sıcaklığının artması nedeniyle Konya'da, Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde sıcaktan bunalan hayvanlara, buzlu et ve meyve kokteylleri veriliyor.

     680 Hayvanın barındığı hayvanat bahçesi üyeleri, artan sıcaklıklar nedeniyle farklı metotlarla serinletilmeye çalışılıyor.

    Görevliler, hayvanları fıskiyelerle su sıkarak serinletmeye çalışırken yemek olarak da özel hazırlanan buzlu meyve kokteylleri ve buzlu et vererek bahçe sakinlerinin streslerini azaltmaya çalışıyor. Bazı kürklü hayvanların ise tüyleri kırkılıyor.

    Hazirandan sonraki süreçte ısınan havalar nedeniyle hayvanların doğal olarak strese girdiğini belirten veteriner Abdullah Pirinç, "Hayvanlarda sıcaklık nedeniyle oluşan stres faktörünü minimize etmek için birtakım uygulamalar yapmaktayız. Alpakalar, deve kuşları, develerimiz, Kamerun koyunları için sisleme ve tütsüleme yoluyla sulama, ıslatma çalışmaları yapmaktayız. Yünlerini atamayan lama ve alpaka türü hayvanları kırkım işlemiyle yünlerinden kurtararak serinlemelerine yardımcı oluyoruz." dedi.

    Pirinç, "Yırtıcı hayvanlarımıza genel olarak dondurulmuş kokteyl meyveler ve buzlu etli gıdalar vermekteyiz. Etçil hayvanlarımızdan kartallara, sırtlanlara, kaplanlara, pumalara dondurulmuş kokteyl meyveler, etler, sebzeler koyarak serinlemelerine yardımcı oluyoruz." diyerek ekledi.

Pirinç, buzlu kokteyllere en fazla ilgiyi gösteren türlerin ise ayılar ve maymunlar olduğunu bildirdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”