KONYA'DA DUYGULANDIRAN "KONYA HARP MECMUASI" GAZETESİ DAĞITIMI

 KONYA'DA DUYGULANDIRAN

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

- Konya'da vatandaşlara, içinde zaferle ilgili haber ve fotoğrafların yer aldığı, 18 Mart 1915 tarihli, "Konya Harp Mecmuası" adlı temsili gazete dağıtıldı

Konya'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla vatandaşlara, "Konya Harp Mecmuası" adlı temsili gazete dağıtıldı.

Merkez Karatay Belediyesi, içinde Çanakkale Deniz Zaferi'nin ilan edildiği haberler, Konyalı şehitlerin hayat hikayeleri ve zafere ait birçok fotoğraf ile yazının bulunduğu gazete hazırladı.

Gazeteler, Mevlana Meydanı, Şerafettin Camii ve Bedesten Çarşısı'nda vatandaşlara dağıtıldı.

Etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, gazeteleri ilgiyle okudu.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, gerçekleştirdikleri projeyle, Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünde, vatan uğruna gözlerini kırpmadan şehitliğe koşan ecdadı anmak istediklerini belirtti.

Şehit ve gazileri minnet ve şükranla andığını ifade eden Kılca, şunları kaydetti:

"Çanakkale, tarihi şan ve şerefle dolu milletimizin dünyada eşi benzeri görülmemiş mücadeleler sonucu bir kahramanlık destanının yazdığı vatan toprağıdır. Şanlı destanın 106. yıl dönümünde Karatay Belediyesi olarak hazırladığımız 'Konya Harp Mecmuası'nı hemşehrilerimize dağıttık. Hemşehrilerimizi tarihi bir yolculuğa çıkararak o anı yaşamalarını istedik. Bizler, şehitlerimizden kalan bu mukaddes emaneti asla yere düşürmeyecek, çok daha yükseklere taşıyacağız."

Dağıtılan gazeteleri okuyan ve dedesi Çanakkale gazisi olan 68 yaşındaki Seyit Ali Uysal, ihtiyaç duyulması halinde kendisinin de vatan için hizmete hazır olduğunu söyledi.

- "Onlar olmasaydı biz bugünleri yaşayamazdık"

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Uysal, "Dedem Çanakkale'den Yunanistan'a kaçırılmış 12 yıl orada kalmış. Köye geri döndüğünde dayımı ve çocuklarını tanıyamamış." diye konuştu.

Esnaf Veysel Karabayır da Çanakkale Deniz Zaferi'nde birlik ve beraberlik ruhunun büyük önem taşıdığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Allah tüm geçmişlerimizden razı olsun, onlar olmasaydı biz bugünleri yaşayamazdık. Çanakkale Zaferi demek, dünyaya, Türkiye'ye barış ve sevgi gibi nice nimetler bırakan bir zafer demektir. Çerkezimiz de Lazımız da Kürdümüz de Türkümüz de vardı ama tek yürek tek parçaydık. Allah onlardan çok çok razı olsun."

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”