Ülkeler Konya’da karşı karşıya gelecek, turnuva başlıyor

 Ülkeler Konya’da karşı karşıya gelecek, turnuva başlıyor

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

FIBA U16 Kızlar Avrupa Basketbol Şampiyonası Konya'da başlıyor.

15-24 Ağustos 2024 tarihleri arasında Karatay Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan FIBA U16 Kızlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda 20 ülkenin gelecekteki basketbol yıldızları mücadele edecek.

Avrupa'nın en yetenekli genç kadın basketbolcularının bir araya geleceği FIBA U16 Kızlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nı, basketbolseverler ücretsiz olarak yakından takip etme fırsatı bulacaklar.

Organizasyonda C Grubu'nda yer alan 16 Yaş Altı Kız Milli Takımı, Slovakya, Kosova, Ukrayna ve İrlanda ile karşı karşıya gelecek.

Turnuva öncesi, 16 Yaş Altı Kız Milli Takım Menajeri Melike İncige Yener, 16 Yaş Altı Kız Milli Takım Başantrenörü Erkan Metin ve 16 Yaş Altı Kız Milli Takım Kaptanı Begüm Demir'in görüşleri şu şekilde:

Melike İncige Yener (16 Yaş Altı Kız Milli Takım Menajeri)
"Yoğun, verimli ve keyifli bir hazırlık dönemi geçirdik. Kamp boyunca tüm ekip ve sporcularımız elinden gelenin en iyisini yapmak için sıkı bir şekilde çalıştı. Tek hedefimiz Ay-yıldızlı bayrağımızı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, U16 Kız Milli Takımımızı hak ettiği yer olan A Ligi'ne şampiyon olarak çıkarmak."

Erkan Metin (16 Yaş Altı Kız Milli Takım Başantrenörü)
"8 Temmuz'da başlayan hazırlık süreci gerçekten çok yorucu ve yoğun bir program içerisinde geçti. Oyuncularımız büyük bir özveri ve motivasyonla çalıştılar. Tabii ki tek hedef var; A Ligi'ne yükselerek ait olduğumuz yere dönmek. İki önemli oyuncumuzu sakatlık nedeniyle kaybetsek de iyi bir takıma sahip olduğumuzu düşünüyorum. Şampiyona sonunda A Ligi'ne çıkmak, oyuncularımızın ve bizim en büyük arzumuz."

Begüm Demir (16 Yaş Altı Kız Milli Takım Kaptanı)
"Verimli bir kamp dönemi geçirdik. Yaptığımız hazırlık maçları bizim açımızdan çok faydalı oldu ve bizi geliştirdi. Hedefimiz başından beri A Ligi'ne çıkmak. Ben ve takım arkadaşlarım hedefimize ulaşmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız."

16 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası B Ligi'nde tüm karşılaşmalar FIBA YouTube kanalından naklen yayınlanacak.

16 Yaş Altı Milli Takımımızın maç programı şu şekilde:

15 Ağustos Perşembe
19.00 Türkiye – Kosova

17 Ağustos Cumartesi
19.00 Türkiye – Ukrayna

19 Ağustos Pazartesi
19.00 Türkiye – Slovakya

20 Ağustos Salı
19.00 Türkiye – İrlanda


Ay-yıldızlılarımızın 12 kişilik kadrosu şu şekilde:

  1. ŞEVVAL YALINKAYA
  2.    DEFNE ÇINAR
  3.    BEGÜM DEMİR
  4.    SİMGE EROL
  5.    NİSANUR TUTAR
  6.    NİSAN SEL 
  7.    IRMAK ALKAYA
  8.    ZEYNEP NAZ AVCI
  9.    ECE ÇELİK
  10.    BERFİN ADA ŞAHİN
  11.    AYŞE MELEK DEMİRER
  12.    NAZ SECERLİOĞLU



 

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”