KASIM ÇAKIR’IN YENİ KİTABI YAYINDA

 KASIM ÇAKIR’IN YENİ KİTABI YAYINDA

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Bir çok alanda başarıları bulunan TYB Konya Şube Üyesi Kasım Çakır,yeni yayınlanan kitabını takipçilerinin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.
Kasım Çakır'ın 2013'den bu yana ortaya koyduğu eşsiz çalışmalarına bir tanesi daha ekledi.”İnsanı Okumak ve Tanımak-I” adlı kitabın da "İnsan doğasının doğum–ölüm arasında etkeleri”  vurgulayan önemli bir çalışma daha ortaya koydu.
 
Eser,21. Yüzyılda insanlığın huzurlu ve mutlu mu?, Can ve malları güvende mi? Avrupa,Amerika, Asya, Afrika kıtalarında yaşayanlar neden huzursuz,mutsuz,can ve mal güvenliğinin olmadığı sorunlarına açıklayıcı cevap veriyor.Sömürü ve soykırımın var olduğu bölgelerde huzurun ve mutsuzluğun var olamayacağının da altını çiziyor.
 
Kitabın Önsözünde ise ;

     İnsanın dünya hayatını doğumdan ölüme kadar etkileyen önemli faktörler(etkenler)vardır;Bunlar kişi,aile,toplum,devlet ve yönetici faktörleridir.Bunlar bir toplumda veya devlette insanın dünyasına etki eden iç faktörlerdir ve bunlara dinamikler denir. Bir de toplumlara, devletlere dışarıdan müdahale eden, insanların dünya yaşamını etkileyen etkenler(faktörler) vardır ve bunlara dış dinamikler denir. Son iki asırda devletleri etkileyen iç dinamiklerden ziyade dış dinamikler olmuştur.

    Acaba 21.yüzyıla girerken insanlık huzurlu ve mutlu mu canları ve malları güvende mi?Avrupa,Amerika,Asya,Afrika kıtalarına bakalım;İnsanların büyük bir kısmı neden bugün huzursuz,mutsuz,can ve mal güvenliği yoktur?Müdehale,sömürü ve soykırım olan yerde insanlar huzursuz ve mutsuz olur; can ve aml güvenliği,adalet kalmaz.İnsanlığa yapılan bu müdahalelerin hepsi insanlığa zulümdür ve zulüm bir şeyi yerinden etmektir.İnsanlık bugün huzursuz,mutsuz,güvende değil,psikolojisi bozuk ve ruhsal sorun yaşamaktadır.İnsanlık bugün Asrı Saadet("mutluluk dönemi,insanların en bahtiyar oldukları çağ”)çağını aramaktadır.Fakat yanlış yerlerde ve aciz insanların gittiği yanlış yollarda aranmaktadır.
 
KASIM ÇAKIR KİMDİR?

Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü'nde aldığı eğitimler sonrası bin yıllık insanlık tarihini,iki bin yıllık Türk Tarihi, Avrupa Tarihi Rus Tarihi, İslam Tarihi,Selçuklu ve Osmanlı Tarihi'ni tahsil fırsatı bulan Kasım Çakır, 2013 yılından bu güne kadar gazete, köşe yazarlığının yanı sıra, 2017 yılında "Ey Oğul!”(Nesilden Nesile Öğüt),”Milletin Adamı Recep Tayyip ERDOĞAN”, 2018 yılında Başkan Binali Yıldırım'ın hayatını, hizmetlerini anlatan "Binali Feda Olsun” ve "Son Başbakan” adlı kitaplarını okuyucularıyla buluşturdu.
 
Yazarın 2023 yılında " İnsanı Okumak ve Tanımak”, Dünya Beşten Büyük”, "Yeni Dünya Düzeni ve Ortadaoğu " adlı eserleri yayınlanırken, üzerinde çalıştığı "Gönül Dağı”, "Bu Devran” ,”Türk Siyaset Tarihinde Darbeler”,”Memleket Meseleleri”,”Mapushane”,”Makalelerim”,”Evlilik Oyunu” adlı eserlerin çalışmaları da devam etmektedir.


HABER:Ali İsmail Taşcı
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”