Karapınar MYO, Kendi Elektriğini Üretiyor

 Karapınar MYO, Kendi Elektriğini Üretiyor

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:


 Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu'nun (MYO) çatısına kurulan güneş panelleri sayesinde okulun elektrik ihtiyacının bir bölümü  karşılanıyor.

Okulun enerji tüketiminin bir kısmı, kurulan tesisten karşılanıyor. 

Sistem, okulun "Elektrik ve Enerji Bölümünde" öğrenim gören öğrenciler tarafından kuruldu.

Elektrik ve Enerji Bölümü Öğretim Görevlisi Cemalettin Bakır, okul çatısına kurulan elektrik tesisinin 2 yıl önce kurulduğunu, elektrik faturalarına 8 bin liralık katkı yaptığını söyledi.

Tesisin, öğrenciler için hem güncel mevzuatların öğretilmesi hem de reel uygulama alanı oluşturması açısından önemli olduğunu belirten Bakır, şunları ifade etti:

"Her dönem öğrenci gruplarımız sistemin demontaj-montaj işlemlerini gerçekleştirmekte ve bu sayede pratik hayatta karşılarına çıkacak gerçek uygulamalar için tecrübe kazanmaktadırlar. Selçuk Üniversitesi'nden alınan destekle kurulan laboratuvarımız, öğrencilerimiz için farklı alanlarda uygulama yapma şansı elde edeceği bir yapıya kavuşmuştur. Öğrencilerimiz öncelikle bilgisayarda deney setlerine özel simülasyon programını kullanarak sistemlerini tasarlamakta ve daha sonra tasarladıkları sistemi deney setlerinde uygulamaktadırlar. Simülasyon ve uygulama verilerinin karşılaştırıldığı, farklı ölçümlerin yapıldığı, öğrenme ve uygulama becerilerinin geliştirildiği laboratuvarımız, kurulumunu tamamladığımız güneş enerjisi tesisi ile birlikte öğrencilerimize katma değer sağlayan bir yapıya dönüşmüştür."


Okul Müdürü Naim Çalar Diri de Karapınar'ın yatım ve hayvancılıkta önder ve önde bir ilçe olduğunu belirterek, "Ama son yıllarda enerji ile ilgili son derece önemli bir konuma sahiptir. Okul olarak öğrencilerimizin uygulamalı eğitim alabilmesi için elektrik enerjisi üretimi gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin geleceğe güne göre hazırlıklarımız devam ediyor. Günlük ve aylık elektrik tüketimimiz buradan ürettiğimiz tesisten üretilerek faturamızdan düşürülmektedir." dedi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”