İPEK YOLU KONAKLARI TARİHE TANIKLIK EDECEK

 İPEK YOLU KONAKLARI TARİHE TANIKLIK EDECEK

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Selçuklu Belediyesi Türk Tarihinde önemli bir yere sahip olan ipek yolu üzerinde yer alan hanlar ve kervansarayları ‘İpek Yolu Konakları’ isimli eserle ortaya çıkardı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, hazırlanan eserin kültür hayatına büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.
Selçuklu Belediyesi yayın hayatına yeni eserler kavuşturmaya devam ediyor. Daha önce Büyük Selçuklu Mirası, Anadolu Selçuklu Mirası Çağı ve Selçuklu Dönemi Saraylar ve Köşkler eserlerini yayın hayatına kazandıran Selçuklu Belediyesi, son olarak İpek Yolu Konakları eserini hazırladı. Profesör Doktor Osman Eravşar tarafından kaleme alınan eserde Orta Çağ döneminde Çin'den Avrupa'ya uzanan İpek Yolu olarak adlandırılan ticaret yolu üzerinde yer alan hanlar ve kervansaraylar hakkında bilgi veriliyor. İpek Yolu Konakları eserinde Selçuklu döneminde kervansarayların konaklama merkezi yanında ticaretin gelişmesi ve ülke güvenliğine sağladığı katkıdan bahsediliyor.
İki ciltten oluşan eser Selçuklu dönemi hanları ve kervansarayları hakkında en kapsamlı çalışmayı yapan Kurt Erdmann'ın yöntemleri kullanılarak hazırlandı. Eserde yer alan fotoğrafların büyük çoğunluğu ise Prof. Dr. Osman Eravşar'ın şahsi arşivinden çıkarılarak tarihi yansıttı.

Başkan Pekyatırmacı; "Tarihimizi gün yüzüne çıkaran eserler ortaya çıkarıyoruz”
Kültür hayatına yeni kazandırılan eserlerle katkı sağlamaya devam ettiklerini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Selçuklu Belediyesi olarak temel belediyecilik faaliyetlerimizin yanında spordan kültüre, eğitimden sosyal yaşama birçok anlamda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında tarihimizde önemli yer edinmiş mekanları, konuları ortaya koyduğumuz eserlerle gün yüzüne çıkarıyoruz. Tarihimizde önemli bir yeri olan ipek yolunda yer alan hanlar ve kervansarayları da İpek Yolu Konakları isimli eserimizle gün yüzüne çıkardık. Selçuklu döneminde önemli bir yere sahip olan ipek yolu boyunca kurulan hanlar ve kervansaraylar hem konaklama hem de güvenlik anlamında devletlerimize katkı sağlamıştır. Bu eseri hazırlayan Profesör Doktor Osman Eravşar hocamıza kitabı hazırlamamızda büyük katkıları bulunan İbrahim Dıvarcı hocamıza ve kültür ekibimize teşekkürü bir borç bilirim. İnşallah bu eserler tarihi günümüze yansıtmada önemli kaynaklar olarak raflardaki yerini alacaktır.” şeklinde konuştu.
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”