HUAWEİ’DEN KONYA BİLİM MERKEZİ’NDE BÜYÜK ETKİNLİK

 HUAWEİ’DEN KONYA BİLİM MERKEZİ’NDE BÜYÜK ETKİNLİK

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Konya Bilim Merkezi çatısı altında HDS Konya’nın ilkini düzenlediği Huawei Teknoloji Zirvesi gün boyunca devam etti.
HDS Konya'nın birincisini düzenlendiği Huawei Teknoloji Zirvesi bugün Konya Bilim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Alanında uzman konuşmacıların katıldığı program, kariyer ve staj konusunda katılımcılara önemli katkı sağlarken, gün boyunca devam eden zirvede çeşitli etkinlikler yapıldı.
 


BU GÜNLERIN ÇIKTISI OLMALI
Huawei Teknoloji Zirvesi'nde açılış konuşmasını yapan Konya Bilim Merkezi Eğitmeni Mehmet Tuğrul Kaya,Organizasyona katkı sağlayan Konya Büyük Şehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konya Bilim Merkezi Genel Müdürü Ali Çetinkaya'ya teşekkür dileklerini  ileterek konuşmasına başladı. Kaya;”Özellikle bu etkinliğin çatı organizasyonluğunu yapan, bu etkinlikte bir araya gelmenizi sağlayan Huawei'e çok teşekkür ediyorum.Huawe'den yetkililerimiz var.



Burada sizinle tecrübe aktarımı ve paylaşımı yapacaklar.Pandemi sonrası süreçte çok fazla platforma ve bilgiye ihtiyaç duyuldu.Bu yüzden bir kaç yıllık süreçte yazılımın ivmesi ülkemizde ve dünyada artmaya devam etti.Bu değişen Dünya'da biz de ayak uydurmak için Konya Bilim Merkezi bünyesinde ve desteklediği bir start up olarak şehir teknolojileri merkezini kurduk. Şehir teknolojileri merkezi buranın hemen bir alt katında bir start up olarak ortaya çıktı ve kendi bünyesinde kamunun yazılımlarını veya özel sektör yazılımlarını gerçekleştirmek bunları erişilebilir hale getirmek ve bölgesel istihdama katkıda bulunmak için kuruldu. Biz Konya Bilim Merkezi'nin altında bir start up olarak burada developer olmak isteyen ve developer olma heyecanı taşıyan arkadaşlarımızı şehir merkezi teknolojilerinin sayfası üzerinden başvuruya çağırıyoruz.”çağrısında bulundu.
 


İNSAN KAYNAĞI,YENİ PROJELERDE İLERLEMENİN İLK ADIMIDIR
Ayrıca Kaya "Biz developer alanında bir fikir üretiyoruz.Bu konuda meraklı,hevesli  ve kendine yatırım yapmak isteyen arkadaşların buradaki network havuzundan faydalanmalarını istiyoruz.Bu organizasyonda herkesin birbirleriyle linkedin profiler üzerinden birbirine ulaşması ve bu ağı yayması Konya Bilim Merkezi ve Huawei ICT alt yapısını güçlendirecektir.Bu anlamlı günde çeşitli illerimizden aramızda bulunan Huawei ICT ve üst düzey yöneticilerine de teşekkür ediyorum.Umarım bu çatı altında güzel bir gün tamamlarız”dedi.


 
Huawei Geliştirici İlişkileri Mühendisi Deniz Can Ilgın, "Ice Breaking” konulu etkinliği ile salonu canlandırdı.






 
"HUAWEİ KÜLTÜRÜ,GENÇLERİMİZLE BULUŞMALI”
Katkılarından dolayı Konya Büyük Şehir Belediyesi'ne,bu süreçte bize ev sahipliği yapan Konya Bilim Merkezi'ne ve Sponsoru olan Huawei Türkiye ailesine teşekkürü borç bildiğini söyleyen ve  Huawei student develop Konya projesinde görev almaktan büyük gurur duyduğunu belirten HDS Konya Başkanı Havva Nur Ersoy;”Huawei Teknoloji Zirvesi öğrencierin kariyer alanında kendinlerine ışık tutabileceği,alanında uzman kişilerin kendilerinden tecrübe kazanabileceği bir etkinliktir.



Buna benzer etkinlikler devam edecektir.24 şehirde 24 elçilerimizle birlikte tek bir görev üzerine yoğunlaşmış durumdayız.Hepimiz bilgi dağıtımı ve Huawei kültürünü öğrencilere dağıtmaya çalışıyoruz.Huawei desteklerinden öğrencilerimizin faydanlanmasını hedefliyoruz.Öğrencilerimizin eğitim alabilcekleri ve daha sonrasında staj ve iş imkanına varıncaya kadar bir olanaklara sahip.olabileceği için bizde bu fırsatları gençlerle buluşturmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik”dedi.


 
"İKİ KARPUZ BİR KOLTUĞA SIĞMAZ!”
Sanlab'ın Kurucu ortağı Salih Kürek, uçuş seferlerinin iptal olmasından dolayı online olarak katıldığı etkinlikte "Teknoloji Girişimciliği Tecrube Paylaşımı” konu başlığıyla sunumunu gerçekleştirdi.Kürek sunumunda "odaklanma” duygusunu vurgularken,”bir iş yapılırken odaklanmak gerekiyor.



Formül ise iki tane karpuzum varsa birini bırakmak gerekiyor. Ama bu size yine de kesin başarıya götürmeyecek, sadece başarı olasılığınızı arttıran bir durumdur. Girişiminizde ve öğrencilik hayatınızda başarıya bir adım daha yaklaşmak istiyorsanız "lazer odaklanmayı” devreye sokmanız  gerekiyor ne kadar odaklanırsa bir kişi başarıya daha hızlı bir şekilde yaklaşır”dedi.


 
"CLOUD GÜNÜMÜZÜN DEĞİŞMEZ BİR OLGUSUDUR”
Huawei Cloud Türkiye Destek Mühendisi Hüseyin Batur "Huawei Cloud” konu başlığı altında sunumunu gerçekleştirdi.



Batur konuşmasında, gelişen Dünya da cloud teknolojisinin önemini vurgularken,” Cloud okur-yazarlığına sahip olmak durumundasınız. Artık bu günümüzün değişmez bir olgusudur”dedi.
 






Huawei Türkiye Baş araştırma mühendisi Aydın Gerek "Harita Uygulamalarında Yapay Zeka” konusunu seyircilere anlattı.






 
Programın ilerleyen saatlerinde;
-Türkiye Java Community Kurucu Ortağı Evren Tan'ın "Crafting the Software” konulu,
-Getir Front-End Developer Kadir Osman Üstün'ün "React 101” konulu,
-Yazılım Geliştirici Ayhan Emre Koruyucu'nun "Yazılımcının Geleceği” konulu,
-En son olarak Cansu Tekneci ve Kübra Bilgiç'in "Huawei İnsan Kaynakları Panel” konulu konuşmlarının ardından etkinlik sona erdi.












HABER/KAMERA:Ali İsmail Taşcı
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”