"Yaya Önceliği Kırmızı Çizimizdir" Etkinliği Düzenlendi

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:


Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da, İçişleri Bakanlığının "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" uygulaması kapsamında kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine kırmızı çizgiler çizildi.

Yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla, Konya'da yoğun olarak kullanılan Alaaddin Bulvarı'ndaki yaya geçidinin ortasındaki beyaz şerit, kırmızıya boyandı.

Etkinliğe katılan Konya Valisi Vahdettin Özkan, yaya geçidine ilk kırmızı çizgiyi kendisi çekti. Ardından programa katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu ile ilçe belediye başkanları da fırça ile şeridi kırmızıya boyadı.

Vali Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların hayat haklarının korunması bakımından güvenli trafik uygulamasına öncelik verdiklerini söyledi.

Trafik güvenliğini daha da iyileştirmek için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Özkan, "Bu iyileştirmeler çerçevesinde vatandaşa daha güvenli trafik uygulaması sunmak için kararlar alındı, uygulamalar yapıldı. Bu nedenle yüksek derece farkındalık oluşturulmaya başlandı." diye konuştu.

Trafikte can kaybını sıfıra düşürmeyi hedeflediklerini vurgulayan Özkan, "Bizim görevimiz bunun altını doldurmak. Vatandaşlarımızdan ricamız kurallara uyması. Bu sene özellikle yayalara öncelik verilmesi noktasında hassasiyet oluşturulması için bakanlığımızın çalışmaları var. Bunu da hep beraber icra ediyoruz. Temennimiz can kayıplarının olmaması." ifadelerini kullandı.

- Karaman

Karaman'da ise uygulama kapsamında, İsmet Paşa Caddesi'nde şerit boyama etkinliği yapıldı.

Vali Mehmet Alpaslan Işık, etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının 2019 yılında "Trafikte Öncelik Yayaların" sloganı adı altında bir kampanya başlattığını hatırlattı.

Bu yıl da "Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir" kampanyası ile bu farkındalığın devam ettirildiğini ifade eden Işık, "İlimizde hem jandarma hem de emniyet bölgesinde 245 güvenlik görevlimiz yaya geçitlerinde kontrollerini yapmakta. Bu şekilde farkındalığın ülke genelinde yayılması hedefleniyor." diye konuştu.

Vali Işık, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş ve İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin'in yaya geçidindeki orta çizgiyi kırmızıya boyamasının ardından etkinlik sona erdi.

- Aksaray

Aksaray'da da Vali Hamza Aydoğdu, Ankara Caddesi'nde öğrencilerle birlikte farkındalık yürüyüşü yaparak, şerit boyadı.

Aydoğdu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 81 ilde yayalara öncelik oluşturmak için farkındalık programı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bugün öğrencilerle birlikte "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" sloganıyla farkındalık oluşturduklarını anlatan Aydoğdu, şunları kaydetti:

"Aksaray'ın gençleriyle birlikte çok güzel bir farkındalık oluşturduk. Hakikaten yayalar kırmızı çizgimiz. Trafikte her zaman öncelik yayaların. Bu durumu çocuklarımıza küçük yaşta öğreterek yayaların ne kadar değerli olduğunu vurguluyoruz. Çocuklarımızla, yavrularımızla birlikte yürüyüş yaptık, kırmızı çizgimizi çektik."

- Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da İsmet İnönü Caddesinde düzenlenen etkinlikte ise yaya geçidinin orta şeridi Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Albay Halit Gülten ve öğrencilerce  tarafından kırmızıya boyandı.

Etkinliğe katılan öğrenciler, ellerindeki "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın", "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" ve "Yayalar Kırmızı Çizgimiz"  yazılı dövizlerle sürücülere uyarılarda bulundu.

Vali Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önceliğinde yayaların trafik kazalarından korunması için çok büyük seferberlik başlatıldığını söyledi.

Bu kapsamda ülke genelinde çalışmalar yapıldığını anlatan Çiçek, "Bulunduğumuz noktayı yeterli görmüyoruz. 2019 yılında 143 yayamız Afyonkarahisar'da hayatını kaybetmişken bu rakam 2020'de 106'ya düştü. Yine 2020'nin ilk üç ayında 31 vakamız varken 2021'in ilk üç ayında ise 21'e düştü. Dolayısıyla yüzde 52'lik bir azalmayı yakaladık. Ancak şehrimizde bir canımızı bile yaya kazalarında kaybetmek istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Programda katılan öğrenciler Vali Çiçek'e "nazar boncuğu" hediye etti, Vali Çiçek de etkinliğe katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”