Uzmanlar açıkladı! Altının çıkacağı seviye belli oldu

  Uzmanlar açıkladı! Altının çıkacağı seviye belli oldu

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

ABD’de tahminlerden düşük gelen enflasyon verisinin Fed’i ‘şahin patikadan’ saptıracağı beklentisi ons altını 5 haftanın en yüksek seviyesine çıkardı. Bazı analistler ‘1.900 dolar ufukta göründü’ diyor.

ABD'de yıllık enflasyon beklentilerin altında kalarak yüzde 8.5 olması piyasalarda hareketlilik oluşturdu. Beklentiler enflasyonun yüzde 8.7 olacağı yönündeydi. Açıklanan veri sonrası altın fiyatlarında yükseliş yaşandı. Ons altın temmuz başından bu yana ilk kez 1.800 doların üzerine çıktı. Ancak altında bir ralli için analistlere göre aşılması gereken seviye 1.842 dolar. Bazıları 2.000 doların aşılmasının mümkün olduğunu söylüyor. 


Açıklanan veri sonrası analistler küresel bazda volatilite oldukça artacağını ve ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararlarının çok kritik olduğunu belirtti. CME FedWatch'a göre 21 Eylül toplantısında 50 baz puan faiz artırımı olasılığı yüzde 61.5 oldu. Bu oran hafta başında yüzde 32 seviyesindeydi. Kasım ayında ise faiz artışı 25 baz puan olarak fiyatlanmaya başladı.


Altının onsu Fed'in daha az agresif davranacağı beklentisiyle 1.807 doları test ederek, son 5 haftanın en yüksek seviyesine geldi. Credit Suisse analistleri, ralli için sarı metalin 1.792 doların üzerinde kalıcı olması gerektiğini ve 1.842 direncini aşması gerektiğini belirtiyorlar.






‘1.900 DOLAR GÖRÜNDÜ' İDDİASI


Capital.com'da yer alan bir analize göre ons altın bir sonraki direncini 1828 dolar ve ardından 1875 dolar bölgelerinde yaşayacak. Analizde, bu dirençlerin kalıcı kırılmasıyla 1.900 dolar seviyesinin test edileceği kaydediliyor.


Jüpiter Altın ve Gümüş fonunun yöneticisi Ned Naylor-Leyland da, Fed'in mevcut şahin patikadan çıkması durumunda fiyatların 2.100 dolara gitmesinin mümkün olduğunu söylüyor.

 

GRAM ALTIN HEM ONS HEM KUR TARAFINDAN DESTEKLENİYOR


Ons tarafında yaşanan hareketlilik gram altın için de beklentilerin yükselmesini neden oluyor. Ons altından destek alan gram altının, içeride dolar/TL kurundan da yukarı yönlü etkileneceği tahminleri yapılıyor. HSBC, Dolar/TL tahminini 2022 yılsonu için 17.5'ten 19.5'e, 2023 ikinci çeyrek sonu için de 18.2'den 21'e yükseltti. Analistler, yılın geri kalında bu gelişmelerin gram altının 1.200 TL civarına getireceğini söylüyor. Bu analistler fiyatların 1.450 TL'ye kadar gidebileceğini düşünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”