Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor

 Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giriyor

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftaya ilişkin hava durumu raporunu yayınladı. Geçtiğimiz hafta sonu 30 dereceye kadar yükselen sıcaklıkları bu hafta sonu 15 derece birden düşecek. "Kar ne zaman yağacak?" sorusuna da cevap geldi.

Eylül ayının son haftalarına girerken Meteoroloji'den serin hava uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre bugünden itibaren düşüşe geçecek sıcaklıklar adım adım sonbahar değerlerine ulaşacak.
 

Konya başta olmak üzere bir çok ilde geçtiğimiz hafta sonu 30 derecenin üzerine çıkan sıcaklıklar haftanın ilerleyen günlerinde yarı yarıya düşecek.


YEREL SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT
 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu; (Karabük merkez hariç) Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Orta Toroslar çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.


METEOROLOJİ KONYA VE BÖLGESİNİ UYARMIŞTI


Konya Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, dün yaptığı açıklamada bölgeye uyarı yapmış ve şu ifadelere yer vermişti:


"Bölgemizde 21 Eylül Çarşamba günü itibariyle görülecek yağışların yerel sağanak şeklinde olması bekleniyor. Serin ve yağışlı havanın önümüzdeki hafta başına kadar etkili olacağı, hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin 4 ila 9 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.


Ani sıcaklık değişimleri ve kuvvetli meteorolojik hadiseler ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı hava tahmin raporları ve meteorolojik uyarıların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.”


Konya ve ilçelerinde Perşembe günü sıcaklıklardaki azalmayla birlikte gök gürültülü sağanak yağış da görülecek.


YILIN İLK KARI İÇİN TARİH VERİLDİ


Hafta sonu itibarıyla hava sıcaklığının bir çok bölgede 15 derece birden düşecek olmasıyla vatandaşlar "Yılın ilk karı ne zaman yağacak?" sorusunu sormaya başladı. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten paylaşımlarında Uludağ'a bu yıl karın ilk kez düşeceği tarihi verdi.


"KAR YAĞIŞI 3 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK"


Ökten, "Uludağ'da Perşembe akşamı kar yağışı bekleniyor. Geçen sene 23 Eylül'de ilk kar yağmıştı. Bu sene 22 Eylül'de düşecek. Perşembe, Cuma ve Cumartesi kar aralıklarla devam edecek. Gündüz sıcaklık sıfırın üzerinde olacağından kar cıvık olacak" ifadelerini kullandı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”