TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK YAZILIM FESTİVALİ OLAN DEVFEST 2022 KONYA'DA DÜZENLENDİ

 TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK YAZILIM FESTİVALİ OLAN DEVFEST 2022 KONYA'DA DÜZENLENDİ

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

3 Aralık Cumartesi günü saat 10:00’da Karatay Gençlik Merkezi’nde başlayan ve Google Developer Groups (GDG) Konya’nın katkılarıyla gün boyu süren “DevFest Konya 2022“ alanında uzman konuşmacılar ve bir çok etkinliklerle gerçekleştirildi.



"KATKILARINDAN DOLAYI KARATAY BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR EDERİZ”


Açılış konuşmaları için GDG Konya İOS geliştiricisi Hale Kumruoğlu ve GDG Konya Android geliştiricisi Emre Özcan kürsüde kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Kumuroğlu ve Özcan konuşmalarında; " Google geliştirici toplulukları tarafından organize ediliyor. Bu topluluklardan biri olan Konya Karatay Belediyesi ile ortak organize ettik. Amacımız burada bir çok geliştiricilerin gelerek teknik anlamda konuşmalar yapması teknik konuların dinlenmesi hem de birbirleriyle tanışması ve network kurmasıdır.Desteklerinden dolayı Karatay Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz ”dedi.



"GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLAMAKLA SORUMLUYUZ”

Açılış konuşmasında Karatay Belediyesi Başkan Vekili Sıtkı Erben; "Yazılım inovasyon,dijital para ve yeni teknolojiler gibi birçok ülkemizde ve dünyamızda köklü medeniyetimizin izlerini dört bir köşede madalyon gibi taşıyan Konyamızın kültür ve sanat menbaa Karatay'a hoşgeldiniz.
Gençlerin eğitimi ve geleceğine, kişisel gelisimlerine önemli katkılar sunacağımız Devfest Konya 2022, Karatay belediyesi olarak ev sahipliğinde olmak bizim için ayrı bir mutluluk vesilesidir. Bizler gençleri günümüz yanı sıra,bizleri bekleyen geleceğe uygun sekilde yetistirmek ve onlari hazırlamakla sorumluyuz.



Bu bağlamda Devfest Konya 2022'nin gençlere yeni kapılar açacağına önemli fırsatlar sunacağına yürekten inanıyorum.İlce Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kalkınma Ajansı ile birlikte ilçemizde Robo Karatayı faaliyete gecirdik. Bu kapsamda bircok okulumuza robotik kodlama atölyeleri kurduk.Yine söz konusu proje çerçevesinde  ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı karatay robot yarışması yapıldı.45 okuldan 400 proje yarıştı.9 farkli katogoride öğrenciler hem eğlendiler hem kendilerini gelistirme fırsatı buldular. Yine ilçemizdeki tüm okullara Tübitak bilim yayınlarını kurduk. Bu kitapliklari tubitak yayinlariyla doldurduk.  Devfest. 2022 icinde  emek verenlere katılan kardeslerimize teşekkür ederim."dedi
 






Keynote başlığı altında Senior program manager at Google Sebastian Trzcinski-Clément kürsüde sunumunu gerçekleştirdi.
 




Ardından Keynote başlığı altında Head of Developer Ecosystem Barış Yesugey, kürsüde sunumunu gerçekleştirdi.






 
Ayrıca yüzlerce kişinin takip ettiği program da;
"Android ile Mobil Uygulama Geliştirme" konu başlığıyla Ahmet Safa Orhan,
"Olay Müdahale ve Adli Bilişim” konu başlığıyla Ayşe Selçuk Demirci,
 "Testing in Flutter Workshop” konu başlığıyla Berat Göktuğ Özdemir,
"Jetpack Compose Basics Workshop” konu başlığıyla Caner Türe,
"2002'ymiş Gibi Yazılım Geliştirin” konu başlığıyla Armağan Amcalar,
"Blockchain Kullanım Alanları ve Kariyer İmkanları” konu başlığıyla Melek Yiğit,
"Computer Vision with Jax/Flax” konu başlığıyla Burak Pastırmacı,
"Data Science 101” konu başlığıyla Zeynep Küçük,
"Web 3 Ekosistemi” konu başlığıyla Buğra Ayan,
"Yazılım Alanında Mezun Olduktan Sonra Yapılması Gerekenler” konu başlığıyla Hakan Hakyemez,
 "Angular Fundamentals” konu başlığıyla Fatih Çakıroğlu,
"Go ile Web Geliştirme” konu başlığıyla Emre Savcı,
"Flutter” konu başlığıyla Kadriye Macit,
"Let's Talk Syber Security” konu başlığıyla Saniye Nur Çintimur
"Skyrocketing Developer Velocity: A Talk About Github and All” konu başlığıyla Daron Yöndem









sunumlarıyla gün boyu devam etti.
HABER/KAMERA:Ali İsmail Taşcı

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”