TEKNOLOJİ VE İNOVASYON BULUŞMALARI GERÇEKLEŞTİ

 TEKNOLOJİ VE İNOVASYON BULUŞMALARI GERÇEKLEŞTİ

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Yeni dünyanın, ekonomi dinamikleri, tüm sektörleri ve firmaları kapsayan yeni iş süreçleri ve üretim teknikleri ile yapılanırken bu değişimin temelinde teknolojinin doğru entegrasyon ile kullanımı yer alıyor.


Türkiye Teknoloji ve İnovasyon Buluşmalarının ikincisi, Türkiye'nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom'un ana sponsorluğu ve destekleriyle, Konya'da gerçekleştirildi. Teknoloji üretenleri ve kullananları bir araya getiren buluşmada, yatırım ve girişim ekosistemi masaya yatırıldı.
Konya'nın öne çıkan markaları, başarı hikâyelerini paylaşırken, şirketler arası görüşmelerde iş dünyasındaki fırsatlar masaya yatırıldı. ‘Teknoloji ve İnovasyon Buluşmaları' ile teknoloji üretenler ve kullananların bir araya getirilerek, Anadolu'da ‘Dijital Türkiye' için ekonomik farkındalığın artırılması olarak belirlendi. Etkinlik kapsamında katılımcılar, Grand Millennium Otel Konya'da bir araya geldi.

 


"DİJİTAL DÖNÜŞÜM ŞİMDİ BAŞLAMADI YARIN BİTMEYECEK!”

Türkiye'nin "Tahıl Ambarı” kimliğinin yanı sıra "Sanayi Şehri” olarak da adını duyuran Konya, aynı zamanda bir çok medeniyete ev sahipliği yaparak tarihin her döneminde yerleşim merkezi olarak da ülkemizin önemli bir değeri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ile "dijitalleşme kültürünü” de gündelik yaşamına alan ve aynı zamanda üniversiteleri ve sanayi bölgeleri ile de donanımlı insan kaynağı ile Türkiye'ye yarattığı katma değer ile yarınların teknoloji şehri olmaya aday. Sürekli ve hızla değişen iş yaşamında teknolojik fırsatları görebilen bunların ekonomiye nasıl kazandırılabileceği konusunda projeler geliştiren ve bizzat gerçekleştirilmesi için çalışan her kurum ve kuruluşun destekçisi olmak ve dijital Türkiye insanına katkı sağlamak amacı ile bir araya gelindi. Dijital Dönüşüm Şimdi Başlamadı Yarın Bitmeyecek başlığı altında süren programın açılış konuşmasını ICT Media Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Murat Pehlivan yaptı.



"ÜLKEMİZİ GELECEĞE TAŞIYACAK OLAN ADIMLAR DİJİTALLEŞME, EKOLOJİ VE İNOVASYON”

Kürsüde yerini alan bir diğer isim ise Türk Telekom Büyük Ölçekli Müşteriler Satış Direktörü İbrahim Cömertel oldu. Tarih boyunca bir medeniyete beşiklik yapmış Dünya'da kültür ve sanatın merkezi olan Konya'da Türk Telekom ailesi olarak mutluluk duyduklarını söyleyen Cömertel; "Ülkemizi geleceğe taşıyacak olan adımların dijitalleşme, ekoloji ve inovasyon olduğunun farkındayız. Bu konuları destekliyoruz. Bu tür etkinlikleri de destekliyoruz. Eminim ki bu etkinlik yeni fikirlerin doğmasına vesile olacak ”dedi.



"BAŞARIYA ULAŞMAK İÇİN"

Ardından InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölge Genel Müdürü Prof.Dr. Fatih Mehmet Botsalı kürsüde yerini aldı. Dijitalleşme ve dönüşümün önemini vurgulayan Botsalı; ”Dijital dönüşümün başarıya ulaşması için güçlü bir inovasyon ekosistemine ihtiyaç var” diye konuştu.



 
"KONYA'DA İKİNCİSİ DÜZENLENDİ"

Toplantının ikinci bölümünde ise ‘Akıllı Ulaşım ve Üretim', ‘IoT & Dijital Dönüşüm', ‘Siber Güvenlik', ‘Bulut Bilişim ve Dijital İş Uygulamaları' ile ‘Yapay Zekâ' başlıklarında 5 ayrı oturumda firmalar arası görüşmeler yapıldı. Yerli, milli, verimli ve sürdürülebilir bir sektör inşa etme misyonuyla faaliyetlerini sürdüren ICT Medya Yayın Grubu tarafından hayata geçirilen ‘Teknoloji ve İnovasyon Buluşmaları', Türk Telekom'un destekleriyle Türkiye'nin 5 ayrı bölgesinde gerçekleştiriliyor. Konya'da ise ikincisi gerçekleştirildi.







HABER:Ali İsmail Taşcı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”