TEDEM'Lİ ÖĞRENCİLER TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

 TEDEM'Lİ ÖĞRENCİLER  TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

İzmir’de düzenlenen "VEX Robotics Türkiye Şampiyonası"nda tasarladıkları robotla birinci olan Konya Tedem Koleji ortaokul öğrencileri, dünya şampiyonluğunu hedefledi.
Özel Tedem Ortaokulu robotik takımı 9 ilden 400 öğrencinin katıldığı turnuvada ortaokul öğrencileri bilim yolunda kıyasıya yarıştı. Gün boyu süren turnuvada takımlar belirlenen tema kapsamında verilen görevleri yerine getirmek için mühendislik, robotik, kodlama ve tasarım becerilerini sergilediler. Yenilikçi çözümler geliştirerek, kodladıkları ve tasarladıkları robotlarıyla takım halinde yarışan öğrencilerin mücadeleleri nefes kesti.
 


Turnuva ile ilgili Bilgisayar öğretmeni Murat PARAKAZAN,  yaptığı açıklamada, öğrencileriyle yaptıkları 6 aylık çalışmanın karşılığını yarışmada aldıklarını söyledi. Mart ayında gerçekleşecek şampiyonada ABD'de düzenlenecek VEX Robotics World Championship'te Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanmak için mücadele vereceklerini söyledi.


 

"HEPİMİZDE GÜZEL BİR HEYECAN VAR.”
 
Robot Takımı öğrencilerinden Mevlüt Hamza ALTUNEL, "Mart ayında güzel bir final oynamak istiyoruz. Her şekilde Amerika bileti ile dönmek isiyoruz. Her seferinde tema değişiyor. Her sene o temaya yönelik en iyi robotu yapmaya çalışıyoruz. Takımımızın çoğu mühendis olmayı hedefliyor. Gelecekteki becerilerimizi temellendirdiğimizi düşünüyoruz. Herkesin burada kendine bir şeyler kattığını söyleyebilirim" dedi.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”