Tecrübe, kalite, başarı

  Tecrübe, kalite, başarı

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Yalçın sürücü kursu
Senelerin verdiği tecrübe ile açmış olduğu sürücü kursunda kaliteli eğitim vererek yüzde yüz başarı hedefinde olan Yalçın Sürücü Kursu Sahibi Yalçın TAŞCI çalışmalarını anlattı. 




Sektördeki çalışmaları hakkından konuşan Yalçın Taşcı; "20 yıl çeşitli işlerde ticari otomobil kullanarak davam ettiğim çalışmalarımdan sonra direksiyon eğitmeni olmaya karar verdim. Eğitimlerimi aldıktan sonra Konya'da çeşitli sürücü kurslarında 15 yıl direksiyon hocalığı yaptım. Bu işi severek yaptığımı anladım ve öğrencilerime bu süreci daha kolay geçirmeleri için daha fazla ders verebilmek otomobil kullanma konusunda yıllardır uygulanan ezber ve kısa süreli eğitimin dışına çıkarak bu konuda örnek olmak adına iki oğlumla birlikte üç yıl önce Yalçın Sürücü Kursu'nu açtık” dedi.





UZUN SÜRELİ EĞİTİM İMKANI



Çalışma sistemleri hakkından konuşan Yalçın Taşcı; "Kursumuzun çalışmaları yıllardır uygulanan sistem de kısa süreli ezber eğitim, ehliyeti alalım bulunsun ya da trafikte kullanmamakta olur mantığının tam tersine yeni yönetmeliklere uygun olarak yapılıyor. Sadece sınavı geçmek için değil aynı zamanda araca ve yola hakim olacak temel eğitimin verilmesini esas alıyoruz. Ehliyet almak için kursa yazılan bir öğrenci bu süreç için hem parasal anlamda, hem de derslere katılarak vakit olarak emek sarf etmektedir. Haliyle ilk direksiyon sınavında başarılı olamayan bir öğrenci sonraki sınavlarda daha fazla sınav ücreti ödeyerek maddi sıkıntıya girmekte hem de ilk sınavda geçemediği için psikolojik olarak yıpranmaktadır. Kurs olarak öğrencilerimize bu süreçte eğitimlerini uzun süreli ve sınava hazır olacak şekilde vererek ilk sınavlarda geçmelerini sağlamaya çalışmak en hassas olduğumuz konudur. Bu sayede bölgemizde direksiyon sınav başarımız %95'lerin üzerine çıkmaktadır. En önemli hassasiyetimizde budur. Öğrencilerimizin bizi tercih etmesindeki en önemli sebep direksiyon derslerimizin 8-10 veya 14 ders yani sınırsız olarak öğrencinin sınavı geçecek hale gelinceye kadar çalıştırılmasıdır. Bu konu en önemli tercih edilme sebebimizdir. İkinci tercih sebebimizse her sınav sonrası resmi direksiyon sınav sonuçlarını birebir sosyal medyada yayınlamamızdan dolayı başarı oranının yüksek görülmesi de tercih sebeplerinden biridir. Bir diğer tercih edilme sebebimiz ise kursumuza yazılıp bu süreci kolay atlatan ve çalışmalarımızı yakından gören kursiyerlerimizin eşine, dostuna ve arkadaşlarına tavsiye etmesidir” ifadelerini kullandı.





KAYIT ÖNCESİ KURS HAKKINDA ARAŞTIRMA YAPIN



Öğrencilerin eğitimde maddiyattan ziyade kaliteyi önemsemeleri gerekliliğini vurgulayan Yalçın Taşcı; "Hem ehliyet alma sürecini rahat geçirmek ilk yazılı ve direksiyon sınavlarını tek seferde geçmek, hem de otomobil kullanmanın temelini sağlam atmak isteyen adaylar bu konuda sıkı bir araştırma yapmalılar. Bu şekilde bir kursa yazılmak isterken en başta özellikle direksiyon eğitimlerinin kaç saat olduğunu, nasıl bir direksiyon eğitimi verildiğini, kurs hocalarının tecrübesini ve direksiyon sınavlarında ilk sınavda geçme başarı oranını yazılmak istedikleri kursun verdiği bilgilerle kalmayıp o kursa daha önceden yazılmış öğrencilerinden araştırıp daha sağlam bilgi almaları çok önemlidir. Ayrıca yazılacakları kursun fiyatı hiç önemli değildir. Çünkü aşağı, yukarı kurs fiyatları aynıdır. Biraz düşük fiyata eğitimi iyi olmayan sadece ticaretini düşünen bir kursa yazılan öğrenci ilk sınav ücretini 160 TL öder, ilk sınavdan kaldığı zaman diğer direksiyon sınav ücretlerini 450 tl ödeyeceğinden ucuza yazıldığını zanneder fakat ehliyet çok daha pahalıya mal olur. Ayrıca tekrar sınavlara, derslere gelmekten zaman kaybı ve psikolojik baskıda süreci çok zorlaştırır” dedi.





ÖNCELİK EĞİTİM



Eğitimdeki hassasiyetlerinden bahseden Yalçın Taşcı; "Sektördeki en önemli farkımız, önceliğimizin ticaret değil "eğitim” olmasıdır. Önceliğimizin öğrenci odaklı olması ve eğitimimiz sayesinde bizim için ikinci planda olan ticaret zaten kendiliğinden oluşmaktadır. Ayrıca ben kurs sahibi olarak değil kendimi yıllar önce olduğu gibi halen direksiyon eğitmeni olarak hissedip, parkurdaki performansı yakından takip ediyorum. Bu konuda da öğrencinin tüm anlarına şahit olarak nasıl seviye kat ettiğini anlamış oluyorum” diye konuştu.

RÖPORTAJ TÜRKAN YILMAZ

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”