Tarım arazisinde çalışmaya ve çobanlık yapmaya geldiler, dilenirken zabıtaya yakalandılar

 Tarım arazisinde çalışmaya ve çobanlık yapmaya geldiler, dilenirken zabıtaya yakalandılar

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

   
    Konya'nın Beyşehir ilçesinde, zabıta ekipleri kente şehir dışından tarım arazilerinde çalışmak ve çobanlık yapmak için gelen bazı kişilerin dilencilik yaptıklarını ortaya çıkardı.

İlçe merkezinde dilenmeyi meslek haline getirin kişilere yönelik denetimler gerçekleştiren zabıta ekipleri, yakaladığı biri yetişkin kadın, diğeri erkek dilencinin ilçe dışından Beyşehir'e geldiğini tesbit etti.

Dilencilerin ilçeye tarım arazilerinde çalışmak ve çobanlık yapmak amacıyla geldiğini saptayan ekipler, yaptıkları üst aramasıyla üzerinden çıkan ve dilenirken topladıkları paralara  da el koydu. 

Vatandaşların dini ve insani duygularını istismar ettikleri gerekçesiyle her iki dilenciye Kabahatler Kanunu uyarınca işlem yapılarak idari para cezası uygulandı.

Dilencilere yönelik yürütülen çalışmaların, çarşı merkezinde kalabalık yerlerde, ara sokaklarda, cami avlularında, iş yerleri önlerinde yoğunlaştığı belirtilirken, şikayete konu olan yerlerde de yürütüldüğü belirtildi.

Gerek ilçe merkezinde bu işi meslek haline getirenlere, gerekse ilçe dışından farklı maksatlarla gelerek dilenmek isteyenlere karşı göz açtırmayan ve bu tür denetim ve kontrollerin artarak devam ettirileceğini vurgulayan zabıta yetkilileri, bu tür dilencilerin görülmesi halinde kendilerine ihbarda bulunulmasını istedi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”