Suya tekrardan zam geldi!

  Suya tekrardan zam geldi!

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretinde 'sosyal belediyecilik' vurgusu yapması sonrası İzmir'de, ocak ayından bu yana içme suyuna art arda gelen zamlara yenisi eklendi. Kılıçdaroğlu'nun sosyal belediyecilik çalışmalarını örnek gösterdiği CHP'li Başkan Soyer, faturayı yine vatandaşa kesti. Zamlı tarifenin 1 Ekim tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği duyuruldu.
İzmir'de ocak ayından bu yana içme suyuna art arda gelen zamlara yenisi eklendi. TÜİK tarafından açıklanan aylık Üretici Fiyat Endeksi'ne göre Soyer, İzmir'de içme suyuna yüzde 2,41'lik bir zam daha yaptı. Yeni tarifeye göre konutlarda daha önce 17 lira 22 kuruş olan 0-10 metreküp tüketimlerde ton fiyatı 17 lira 64 kuruşa yükseldi. 11-20 metreküpte ise metreküp fiyatı 20 lira 48 kuruştan 20 lira 98 kuruşa yükseldi. 21 metreküp ve üzeri tüketim bedeli ise 38 lira 36 kuruştan 39 lira 28 kuruşa çıktı. Zamlı tarifenin 1 Ekim tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği duyuruldu.
 

1 EKİM'DE YÜRÜRLÜĞÜ GİRECEK
 

1 Ekim tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni tarifeye göre daha önce konutlarda 0-10 metreküp tüketim için 17 lira 22 kuruş olan ton fiyatı 17 lira 64 kuruşa, 11-20 metreküp tüketimlerde ise ton fiyatı, 20 lira 48 kuruştan 20 lira 97 kuruşa yükseldi. Eylül ayında 38 lira 36 kuruş olan 21 metreküp ve üstü tüketimde ton fiyatı ise 39 lira 28 kuruş olarak açıklandı. Konut dışı tüketimlerde ise 0-10 metreküpte suyun ton fiyatı 34 lira 44 kuruştan 35 lira 20 kuruşa, 11-20 metreküp ise 40 lira 96 kuruştan 41 lira 95 kuruşa, 21 metreküp üstü ise 76 lira 72 kuruştan 78 lira 57 kuruşa çıktı. Yeni tarifenin 1 Ekim tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”