SÜT ANALİZ MAKİNESİ DAĞITIM PROGRAMI

 SÜT ANALİZ MAKİNESİ DAĞITIM PROGRAMI

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

Sütte verimlilik sağlamak için yeni bir dönem, kooperatiflere süt analiz cihazı dağıtımı yapıldı.


KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen, Konya Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliğinin proje ortağı olduğu ve Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinatörlüğünde uygulanan ‘‘KOP ile Süt Üretiminde Verimliliği Artırma Projesi'‘ düzenlendi. Proje kapsamında süt veriminin analiz edilmesi için ihtiyaç olduğu tespit edilen süt analiz cihazları 24 ayrı kooperatife dağıtıldı.Süt analiz cihazlarının kooperatiflere dağıtımı programına , Konya Ak Parti Tarım Komisyonu, Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, HAYKOOP yönetim ve denetim kurulu üyeleri, Selçuk Üniversitesi Öğretim üyeleri ve kooperatif başkanları katılımda bulundu.
Programda konuşan Konya HAYKOOP Başkanı Ali Gedikkaya; göreve geldiğinde bütün bölgenin süt kalitesini tarattığını ve sütlerin fabrikalar tarafından değerinin altında alındığını ve bazı yerlerde gerçekten verimin düşük oluğunun tespit edilmesi nedeniyle böyle bir projeye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Yeni projelerin de bakanlığa sunulduğunun ve kabul edildiğinin müjdesini verdi. Süt analiz cihazlarının kooperatiflere hayırlı olmasını diledi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin 196 projeye destek verdiğini kooperatiflerle işbirlikli çalıştıklarını aktardı.Ali Ergin programdaki konuşmasında şu cümlelere yer verdi: Kırsal kalkınma yatırımlarında bu yıl 196 projeyi desteklediklerini söyledi. KOP ve HAYKOOP'un birlikte yürütüldüğünü, birlikten daima güç doğduğunu ilde ve kooperatif içerisindeki birlik içerisinde olunduğunu ve cihazların kazandırıldığını söyledi. Süt üretiminin önemini de vurgulayan Ergin kaliteli ve değerli süt üretiminin analiz cihazları sayesinde olacağını söyledi. Sütün yağ, protein, laktoz iletkenlik gibi parametrelerin ölçülerek sütlerin kalitesinin derecelerini belirlemek için önemli olduğunu söyledi.Dağıtılan süt analiz cihazlarının kooperatifler tarafından kullanımına hızla başlanılması için kullanım semineri verildi. Yemek ikramının ve hediye takdiminin ardından program sona erdi.
 
 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”