Konya şoförler odası başkan adayı Murat Yağız Oda üyeleriyle bir araya geldi.

 Konya şoförler odası başkan adayı Murat Yağız Oda üyeleriyle bir araya geldi.

Ekl. Tarihi:

- Güncel. Tarihi:

KONYA ŞOFÖR, NAKLİYECİLER VE OTOMOBİLCİLER ESNAF ODASI
BAŞKAN ADAYI MURAT YAĞIZ

Konya şoförler odası başkan adayı Murat Yağız Oda üyeleriyle bir araya geldi.
Konya Şoför, nakliyeciler ve Esnaf odası Başkanlığı seçimi için ihtişamlı bir buluşma gerçekleşti.

17 Kasım 2021 Tarihinde saat 19:00'da gerçekleşen bu buluşmaya; muhtarlar, kamyoncular, nakliyeciler, taksiciler ve bazı oda başkanları katıldı.
Fazlasıyla coşkulu olan bu buluşmada katılımcıların ve Başkan adayı Murat Yağız'ın heyecanları gözlerinden okunuyordu.

Murat Yağız konuşmasında şu cümleleri sarf etti;

YAĞIZ; ‘‘Odamızın çok değerli üyeleri, Kıymetli Muhtarlarım,  Oda başkanlarım,  Saygıdeğer esnaf kardeşlerim,

Kalbi her daim esnafımız için çarpan, onların helal lokmalarına katkı vermek için çalışan siz dost esnafımızı hasretle, hürmetle kucaklıyorum.
Bizimle gönül coğrafyalarımızda esnafımız için hak ve hizmet mücadelesi veren tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyor, en halisane selamlarımı iletiyorum.

Bizleri kavuşturan Rabbim'e şükrediyor ve Aday Tanıtım Toplantımıza hoş geldiniz diyorum.

Saygıdeğer Misafirler;

Daha önce de belirttiğimiz gibi; ‘' Biz büyük bir aileyiz.'' Hedefimiz ailemize sahip çıkmak, hedefimiz çok çalışmak. Kaliteli hizmetle ailemizi olması gereken yere taşımaktır.

BİLİYORUZ Kİ BUNUN İÇİN EN ÖNEMLİ ARAÇLARDAN BİRİ İSTİŞAREDİR…
VE UNUTULMAMALIDIR;
BİR MİLLET, İSTİŞARE ETTİĞİ MÜDDETÇE; ZİLLETE DÜŞMEZ.

Adaylığımızla ilgili olarak, ilk günden itibaren korku ve sarsıntı yaşayanlar; daha dün kendi üzerinde tescilli olarak asılı duran asılsız, mesnetsiz iftira ve karalamalara söyleyeceğimiz tek şey şudur;

Dünlerle mücadelemizi verdik, bugünleri yaşamak için
Şimdi; yarınlarımız için, hizmete geliyoruz…

Değerli arkadaşlar;

Talip olduğumuz görev, yapmakta olduğumuz görevle birbirini tamamladığı içindir.
Yorulmak diye bir şey yok. Yorgunluk ancak sevmek ve istemekle unutulur. O yüzden;
  • Güven kontrole engel değildir, biz güven diyoruz,
  • Saklamak değil, paylaşmak olsun özün. Biz Paylaşmak diyoruz.
  • Bir insanı sevmek istiyorsanız ona adaletle yaklaşın. Adaletli insan dünyada en çok sevilen insandır. Biz adalet diyoruz.
Biz aile diyoruz, biz hedef diyoruz, biz refah diyoruz.
Biz esnafımız adına güzel olan, hak olan ne ise onu diyor ve diyoruz.
Şimdi sizlere sizin için hazırladığımız ve değerli fikirlerinize açık olan projelerimizden bahsetmek istiyorum.'' Dedi.
Başkan Adayı Murat YAĞIZ vaatlerini aşağıdaki şekilde belirtti;
  1. -Taksimetre ayar ücretleri biz göreve geldiğimiz takdirde Konya Şoförler ve nakliyeciler odası tarafından finanse edilecektir.
  2. -Taksici esnaflarımızın yeni taksimetre taktırmaları halinde taksimetre bayiliklerinin odamız tarafından alınarak kar marjı güdülmeden maliyetine takılması sağlanacak.
  3. -Şehir içinde arıza yapan taksicilerimiz için de 20 kilometre mesafe sınırları içinde müdahaleden ücret alınmayacaktır.
  4. -Taksimetre indi bindi fiyatlarının kısa mesafelerde yükseltilip, belirli bir standarda getirilmesini sağlayacağız.
  5. -Taksici esnaflarımızın en büyük sorunlarından biri olan çeşitli nedenlerle durakları bulunmayan ve taksinin içinde oturmak zorunda kalan esnaflarımızın mağduriyeti giderilecek ve çalışmayan duraklarımızın iyileştirilmeleri hızla yapılacaktır.
  6. -Konya ilimizde bulunan 750'ye yakın taksici üyelerimizin tamamını bir aile ortamında toplayıp, tanışıp, kaynaşmalarını sağlayacağız. Yolcu için aralarında çıkan sorunların kaldırılması sağlanacak.
  7. -2,5 Milyon nüfusa sahip Konya şehrinde taksici esnafımıza güvenin arttırılması için önlemler alacağız. Korsan taksiciyle yeterli mücadele yapılması için gerekli çalışmalar yapılacak.
  8. -25 Kişilik yüksek istişare kurulu kurulacak ve kurulda alınan kararlar yönetim kuruluna sunulacaktır. Yüksek istişare kurulumuzda meslek dalımızda bulunan sektör temsilcileri olacaktır. Düzenli olarak en az iki ay'da bir sektörün sorunları ile ilgili tavsiye kararları alıp yönetim kuruluna sunulacaktır. Ayrıca yönetim şeklimizde oda yönetimimizle alınan kararlar şeffaf olacaktır. Kapalı kapılar ardında olmayacaktır.
  9. -Konşof hattı kurulacak. 7/24 Hizmet verilecek. Boşaltılmayan yükler, zamanında ödenmeyen nakliye ücretleri gibi sorunlar anında odamız avukatları tarafından müdahale edilecek. Kaza ve arıza yapan araçlara en kısa zamanda müdahale yapılacak.
  10. -Takograf çalışma saati şuan 9 saat olan kamyoncu esnaflarımızın kamu ve özel sektörde uygulanan 4 saat mesainin kamyoncu esnaflarımız için de uygulanması için mücadele edeceğiz.
  11. -Konya dış çevre yolu tamamlandığından dolayı şehir içerisinde gezmek zorunda kalan nakliyeci araçlarımızın sık sık ceza yemekle karşı karşıya kaldığı için acil olarak bu konunun çözüme kavuşturulmasını sağlayacağız.
  12. -Mevcut kamyon garajının yapımına başlamadan önce şuan hizmetimizde olan mevcut kamyon garajımızda olan bankamatik, hamam, sağlık kabini, güvenlik hizmetleri, can ve mal güvenliğinin sağlanması, çevre kontrolü vb. iyileştirme çalışmalarını yapmak için gayret göstereceğiz.
  13. -İç Anadolu bölgesinin ortasında bulunan Konya iline yakışır bir kamyon garajı yapılmasını bunu yaparken ticaret odasında kayıtlı bulunan esnaflarımız ve kamyon garajında bulunan nakliye komisyoncusu esnaflarımızız görüşleri alınarak ortak bir konsorsiyum kurularak böyle bir projeyi Konya'ya kısa zamanda kazandırmaya çalışacağız.
  14. -Konya'daki ambarcıların en büyük sorunu olan yer sıkıntısı için stratejik yatırım teşviği yapılarak bir kooperatif altında bir araya alınmasını sağlayacağız.
  15. -Şehir içi nakliyecilik yapan küçük esnaflarımıza plaka tahsisi yapılması için çalışacağız.
  16. -Evden eve nakliye ve taşımacılık yapan esnaflarımızın gittikleri yerde yaşadığı otopark sorunlarına çözüm getireceğiz.
  17.  -Yüklü olan ağır vasıtalarımızın yükü ile birlikte taşıyabilecek kurtarıcı araçlarının temini yapılarak, bu araçların güvenli bir şekilde taşınmasını sağlayacağız.
Vaatlerini dile getiren YAĞIZ son olarak; ‘'Bu duygu ve düşüncelerle her birinizi Rabbime emanet ediyor, hayatınızda kolaylıklar diliyorum. Sağ olun, var olun…'' diyerek konuşmasına son verdi.
Program yemek ikramının ardından sona erdi.




 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan ilgihaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. ilgihaber.com'a yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”